Broken City - Slomljeni grad

Slomljeni grad prepun nepravde u kojem bivši policajac Billy Taggart (Mark Wahlberg) žudi za iskupljenjem i osvetom nakon što ga je prevario najmoćniji lik grada, gradonačelnik (Russell Crowe). Njegova neumorna potraga za pravdom od koje je jača samo njegova snaga ulice čini ga nezaustavljivim - i najvećom morom gradonačelnika.

MARK WAHLBERG, RUSSELL CROWE, CATHERINE ZETA-JONES, BARRY PEPPER, KYLE CHANDLER, NATALIE MARTINEZ i JEFFREY WRIGHT

Producenti: Randall Emmett, Mark Wahlberg, Stephen Levinson, Arnon Milchan,
Teddy Schwarzman, Allen Hughes, Remington Chase
Scenarij: Brian Tucker
Režija: Allen Hughes

Trajanje filma: 109 min. Format: (DCP i 35mm) Aspect 2.39 Scope. Sound: 5.1
USA Copyright: ©2012 Regency Entertainment (USA), Inc. and Georgia Film Fund Seven LLC
International Copyright: ©2012 Georgia Film Fund Seven LLC and Monarchy Enterprises
S.a.r.l.

Slomljeni grad

REGENCY ENTERPRISES i EMMETT/FURLA FILMS
u suradnji s
BLACK BEAR PICTURES
u produkciji NEW REGENCY i EMMETT/FURLA FILMS
A CLOSEST TO THE HOLE PRODUCTIONS
i
LEVERAGE COMMUNICATIONS
ALLEN HUGHES
u suradnji s
ENVISION ENTERTAINMENT i
1984 PRIVATE DEFENSE CONTRACTORS

ALLEN HUGHES-ov film BRIANa TUCKERa

Mark Wahlberg kaže da je protagonist filma Slomljeni grad Billy Taggart jedna je od njegovih najbogatijih filmskih uloga: "Scenarij filma podsjetio me na inteligentne karakterne kriminalističke trilere uz koje sam odrastao."

Billy je bivši njujorški policajac koji je volio svoj posao i dobro ga obavljao dok u istrazi ubojstva nije otišao predaleko. Danas je privatni detektiv s mizernom zaradom. Wahlberg objašnjava: "Poziv gradonačelnika pruža mu šansu za povratak značke i oružja. Gradonačelnik misli da mu supruga ima ljubavnika i zabrinut je za svoj re-izbor. Billy počinje istraživati i shvati da je priča daleko složenija od običnog preljuba i tad počinje rat između njega i gradonačelnika."

Russell Crowe (gradonačelnik Hostetler - mješavina šarma i zla) kaže: "Priča je napeta, što se vidi i kroz način na koji se ljudi obraćaju jedni drugima. Ovo je jedna zrela priča."

Catherine Zeta-Jones (gradonačelnikova supruga Cathleen) dodaje: "Ova priča ne vrijeđa inteligenciju gledatelja. Inteligentni dijalozi ispresijecaju ju poput metaka."

Jeffrey Wright (komesar Fairbanks čije će se sumnje vezane uz Billya potpuno promijeniti) kaže: "Scenarij mi je nalikovao suvremenoj priči Humphreya Bogarta - odvija se u sjeni izdaje i intrige, gdje je svatko ambiciozan na svoj način."

Scenarij (Brian Tucker) se našao na The Black List, popisu najboljih scenarija koji čekaju da se prema njima snimi film. Pun je akcija, preokreta, dinamične priče i likova. Redatelj Allen Hughes zaključuje: "Billy Taggart iskače iz stranica svojom višeslojnošću i izazovom koji predstavlja."

Hughes i njegov brat Albert, poznati kao braća Hughes, cijenjeni su zahvaljujući hrabrim filmovima koji dinamične likove smještaju u izazovne, čak i nemoguće situacije. Njihovi su filmovi MENACE II SOCIETY, DEAD PRESIDENTS i FROM HELL. Allen kaže: "Ovo je priča o iskupljenju. Billy će učiniti sve da bi pronašao pravdu vezanu uz nešto što ga već dugo progoni."

Hughes kaže: "Osvojio me Brian, taj 25-godišnji klinac, kad je došao na sastanak. Izgleda kao da mu je jedva 19, a napisao je toliko sofisticiranu, privlačnu i višeslojnu priču."

Producent Randall Emmett kaže: "Uvijek su mi se sviđali filmovi o malim ljudima koji se suprotstave sustavu. I uzbudljivo mi je kad ni u jednom trenutku niste sigurni kud vas priča vodi."

Hughes priznaje da je u glavnoj ulozi odmah zamislio Marka Wahlberga, koji kaže: "Allen mi je poslao scenarij i odmah sam se ekipi pridružio i kao producent."

Hughes objašnjava: "Mark mi se sviđa jer njegova gluma utjelovljuje istinski duh malog čovjeka. Kad se osmjehne, cijela prostorija zasjaji. Ima urođenu sposobnost iznenaditi gledatelje, a ova je uloga zahtijevala upravo takvog glumca."

Wahlberg nastavlja: "Sviđa mi se što Billy nema potrebu nikome se opravdavati. Učinit će sve da ispravi nešto što je (krivo) počinio prije toliko godina. Nedostaje mu život kakvim je živio, a istražujući gradonačelnikovu suprugu dobija šansu za povratak na stari život."

No, Billy uskoro shvati da gradonačelnikova ponuda ima i skrivenu stranu zbog koje će Billy morati posegnuti za svim resursima koje nije koristio još otkad je prestao raditi kao policajac. Na kraju će se njih dvojica sukobiti, što će za Billya predstavljati veliki ispit.

Crowe kaže da svoju ulogu nije temeljio ni na jednom pojedinačnom političaru, već da je proučavao nastupe brojnih njujorških djelatnika: "Proučio sam bar 50 godina povijesti, njihovo školovanje, porijeklo i veze s ljudima."

Gradonačelnik Hostetler dijelom pripada u Queens, a dijelom na Wall Street. Populist je s navikama elitističkog životnog stila kojeg voli i očekuje. Svi znamo da moć korumpira, a zanimljivo je promatrati čovjeka koji vjeruje da je njegova korumpiranost benigna jer služi višem cilju."

Wahlberg kaže: "Russell je jedan od najvećih živućih glumaca i silno je šarmantan. Na setu, on jest gradonačelnik. Billy je očaran njime, ali kad shvati da je korumpiran jednostavno ga mora svrgnuti."

Slomljeni grad

Hostetlerova supruga Cathleen (Catherine Zeta-Jones) služi kao katalizator između njih dvojice. Njen odnos sa suprugom je složen, kao što to često biva u brakovima političara. Zeta-Jones kaže: "Supruge političara ponekad moraju staviti masku da bi zaštitile svoje partnere. Svijet ih doživljava kao besmrtnu predsjedničku obitelj, no ponekad na svjetlo izađu poneki skandal i korupcija. Cathleen predstavlja ono što svaka žena želi biti i ima sve što žene žele imati, ali toga svega nema iza zatvorenih vrata. Shvatit ćete zbog čega želi okončati tu situaciju. Ona zna previše toga i zna da će poslovi i potezi njenog supruga uništiti brojne živote - uključujući njezin."

Komesar Fairbanks nije zaboravio Billyev grijeh, ali počinje uviđati da se Billy tijekom godina promijenio. Fairbanks je sposoban preživjeti u brutalnom svijetu politike, što je dokazao bezbroj puta. Hughes je želio da ga glumi Jeffrey Wright koji kaže: "Fairbanks je potencijalno opasan koliko i bilo tko drugi - morski pas među morskim psima. No, on poštuje neke moralne granice. Allen i ja smo raspravljali o tome koliko je misteriozan, koliko je istovremeno i promatrač i manipulator te koliko je sposoban zaštititi samoga sebe da bi preživio."

Jack Valliant, najnoviji suparnik gradonačelnika na skorim izborima, je Barry Pepper, dobitnik nagrade Emmy za ulogu u mini-seriji "The Kennedys". Iako Valliant ima dokaze koji bi mu lako mogli donijeti pobjedu, otkriva da ništa nije lako kad se suprotstavite gradonačelniku.

Natalie Martinez je Billyeva djevojka Natalie koja želi postati glumicom. Njihova se veza mijenja zbog njihove prošlosti. Martinez objašnjava: "Natalie dolazi iz radničkog naselja u kojem se istinski morate boriti da biste iz njega izašli. Pokušava postati glumicom i žudi za glumačkim životom. Ponekad je oštra prema Billyu koji pokušava razriješiti ono što je učinio i pomiriti se s čovjekom kakvim je postao."

Billy ima i bistru asistenticu Katy Bradshaw koju glumi Alona Tal. Tal kaže: "Katy za njega predstavlja dom. Opuštenost, otvorenost, zabavu - kad su zajedno, Billy funkcionira na potpuno drugačijoj frekvenciji."

O PRODUKCIJI

Film Slomljeni grad snimljen je u New Yorku i New Orleansu. Hughes kaže: "Ovo je film o New Yorku u klasičnom smislu - zbog toga smo većinu eksterijera tamo snimili. Naš scenograf Tom Duffield odabrao je za neke scene New Orleans i uspio ih bešavno uklopiti u New York. U jednoj sceni panoramski pogled iz hotela Palace (koji glumi Four Seasons) možete vidjeti i Empire State Building i Chrysler Building - i zaista imate ikonski osjećaj New Yorka."

Lokacije snimanja uključuju Bolton Village, Lower East Side (Alphabet City poznat kao Riis Houses), Vinegar Hill (Plymouth), Adams Streets poznat kao DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Overpass), zgradu Vrhovnog suda (One Center Street) pred kojom stotine statista protestira protiv korumpirane policije, sudnicu Tweed (52 Chambers), Manhattan, Madison i 44th te Grand Central Station, kao i Long Island Railroad i kuću Montauk Beach u Nissequogueu, Long Island.

Duffield kaže: "Postoje predivni načini na koje možete pokazati New York - pogledajte THE FRENCH CONNECTION i MANHATTAN. Pitoreskni panoramski pogled preko rijeke ili na botanički vrt u Bronxu. Sve te prelijepe lokacije čine New York velikim gradom."

Snimanje, uglavnom interijera, u New Orleansu trajalo je šest tjedana. Duffield nastavlja: "Hostetler je morao biti u atmosferi kakvu nam je donio GODFATHER - tračak svjetla kroz zastore…, a što se Billya tiče, njegov ured u Brooklynu je moj najdraži set na ovom filmu. Sagradio sam ga u New Orleansu jer sam želio prikazati stari kvart, zidove s kojih otpada boja i ogoljele instalacije."

Hughes i Cindy Mollo, A.C.E. montirali su film, a pridružili su im se Atticus Ross (dobitnik Oscara za THE SOCIAL NETWORK), Claudia Sarne i Leo Ross koji su skladali glazbu.

Regency Enterprises i Emmett/Furla Films, u suradnji s Black Bear Pictures, New Regency i Emmett/Furla Films, Closest to the Hole Productions i Leverage Communications, te u produkciji Allena Hughesa i u suradnji s Envision Entertainment i 1984 Private Defense Contractors, predstavljaju film Allena Hughesa Slomljeni grad, u kojem glume Mark Wahlberg, Russell Crowe i Catherine Zeta-Jones te Barry Pepper, Kyle Chandler, Natalie Martinez i Jeffrey Wright.

Podjela uloga: Sheila Jaffe, kostimografija: Betsy Heimann, glazbeni urednici: Season Kent i Scott Vener, skladatelji: Atticus Ross, Claudia Sarne i Leo Ross, montaža: Cindy Mollo, A.C.E., scenografija: Tom Duffield, direktor fotografije: Ben Seresin, ASC/BSC, izvršni producenti George Furla, Stepan Martirosyan, William S. Beasley, Jeff Rice, Scott Lambert, Brandt Andersen, Brian Tucker, Adi Shankar, Spencer Silna i Mr. Mudd, producenti: Randall Emmett, Mark Wahlberg, Stephen Levinson, Arnon Milchan, Teddy Schwarzman, Allen Hughes i Remington Chase, scenarij: Brian Tucker, režija: Allen Hughes.

Slomljeni grad

O GLUMCIMA

MARK WAHLBERG (Billy Taggart, producent) bio je nominiran za Oscara i Zlatni globus za film The Fighter i za dramu The Departed (Martin Scorsese). Međusobno različite uloge imao je u filmovima vizionara kao što su David O. Russell, Tim Burton, Paul Thomas Anderson i Martin Scorsese.

Prvi mu je film bio Renaissance Man (Penny Marshall), a uslijedili su The Basketball Diaries (Scott Kalvert, glumi Leonardo DiCaprio), Fear (glumi Reese Witherspoon), Boogie Nights, Three Kings, The Perfect Storm, The Italian Job sa Charlize Theron, Invincible (glumi Greg Kinnear), Shooter, We Own the Night (režija James Gray, glumi Joaquin Phoenix), Contraband, The Happening, Max Payne i The Lovely Bones.

U novije vrijeme snimio je Date Night, The Other Guys, Contraband s Kate Beckinsale i Ted, a uskoro ćemo ga vidjeti u Pain & Gain i Two Guns (glumi Denzel Washington).

Kao filmski i televizijski producent Wahlberg je dobio Zlatni globus i nagradu Peabody te bio nominiran za Oscara, 10 Zlatnih globusa i četiri nagrade Emmy. Producirao je Broken City, Contraband, The Fighter i We Own the Night te bio izvršni producent serija "Boardwalk Empire", "Entourage", "In Treatment" i "How to Make It in America".

Osnovao je The Mark Wahlberg Youth Foundation.

RUSSELL CROWE (Mayor Nicolas Hostetler) Oscarom je ovjenčani glumac koji se smatra jednim od najboljih glumaca svoje generacije. Rodom s Novog Zelanda, počeo je u australskoj filmskoj industriji svojom izvedbom u kontroverznom filmu Romper Stomper - za koju je pohvaljen od kritičara diljem svijeta. Osvojio je tri uzastopne nominacije za Oscara za najboljeg glumca za izvedbe u filmovima The Insider (1999), Gladiator (2000) i A Beautiful Mind (2001) - a Oscara je dobio za ulogu u filmu Gladiator.

Osim ove nagrade, osvojio je mnoštvo nagrada za najboljeg glumca od raznih organizacija kritičara, uključujući Broadcast Film Critics Association-a, Hollywood Foreign Press Association-a, Screen Actors Guild-a i BAFTA-e.

Nominiran je za Oscara i za ulogu nobelovca u filmu A Beautiful Mind, a za tu je ulogu osvojio nagrade sljedećih organizacija: Hollywood Foreign Press Association, Broadcast Film Critics Association, Screen Actors Guild, BAFTA i druge.

Prvu nominaciju za Oscara dobio je za film Michaela Manna The Insider, za ulogu zviždača duhanske kompanije.

Glumio je u filmovima The Man With the Iron Fists, s Lucy Liu i RZA; Robin Hood s Cate Blanchett; The Next Three Days s Elizabeth Banks; State of Play s Rachel McAdams i Benom Affleckom; Body of Lies s Leonardom DiCapriom; 3:10 to Yuma s Christianom Baleom; i American Gangster s Denzelom Washingtonom, u režiji Ridleya Scotta.

Njegovi najnoviji filmovi su Les Miserables, Man Of Steel (režija Zach Snyder) i Noah (režija Darren Aronofsky).

Prije kiše nagrada, obilježio je Hollywood u kriminalističkoj drami Curtisa Hansona L.A. Confidential, kao policajac za poroke Bud White. Ostali filmovi u kojima je glumio uključuju Cinderella Man Rona Howarda; A Good Year Ridleya Scotta; Mystery, Alaska (režija Jay Roach); Proof of Life (režija Taylor Hackford); i Virtuosity s Denzelom Washingtonom.

U Americi je debitirao ulogom u westernu The Quick and the Dead, u kojem glume i Gene Hackman i Sharon Stone. Glumio je i u filmovima Heaven’s Burning, Breaking Up, Rough Magic, The Sum of Us, For the Moment, Love in Limbo, The Silver Brumby, The Efficiency Expert i Prisoners of the Sun.

Slomljeni grad

CATHERINE ZETA-JONES (Cathleen Hostetler) dobila je Oscara i nagrade Broadcast Film Critics Association Critic’s Choice, Screen Actors Guild-a i nominaciju za Zlatni globus za ulogu u filmskoj adaptaciji brodvejskog mjuzikla Chicago.

Nominaciju za Zlatni globus donijela joj je i uloga u filmu Traffic (Steven Soderbergh), dok je nagradu Tony dobila za brodvjeski A Little Night Music (Stephen Sondheim, glumi i Angela Lansbury).

Međunarodnu je pažnju privukla ulogom u filmu The Mask of Zorro (glume Antonio Banderas i Anthony Hopkins), koju je ponovila i u The Legend of Zorro. Glumila je u Entrapment (glumi Sean Connery); America’s Sweethearts (glume Julia Roberts, Billy Crystal i John Cusack); Ocean's 12 (Steven Soderbergh); The Terminal (Steven Spielberg, glumi Tom Hanks); Intolerable Cruelty braće Coen (glumi George Clooney); No Reservations (glumi Aaron Eckhart) i Death Defying Acts (glumi Guy Pearce).

Rođena je u Walesu, a karijeru je počela na londonskim pozornicama. Kasnije je dobila ulogu u seriji “The Darling Buds of May”.

2010. godine dodijeljena joj je titula Commander of the British Empire (CBE)  za doprinos filmskoj industriji i dobrotvorni rad. Zeta-Jones i njen suprug Michael Douglas imaju sina Dylana i kćer Carys.

JEFFREY WRIGHT (Colin Fairbanks) priznati je kazališni, filmski i televizijski glumac. Trenutno radi na The Hunger Games: Catching Fire čiji se početak prikazivanja očekuje 22. studenog 2013. U novije vrijeme snimio je Only Lovers Left Alive, The Inevitable Defeat Of Mister And Pete, A Single Shot (režija David M. Rosenthal), Extremely Loud And Incredibly Close (režija Stephen Daldry) i The Ides Of March.

Glumio je u A Free Man of Color (Lincoln Center, režija George C. Wolfe), Topdog/Underdog (nagrada Obie 2001., nominacija za Tony 2002.) i Angels in America (Tony 1994.), za čiju je kasniju televizijsku adaptaciju dobio Zlatni globus i Emmy.

Njegovi su filmovi Basquiat (nominacija za Independent Spirit), Casino Royale, Quantum of Solace, Cadillac Records, W, Syriana, The Manchurian Candidate, Broken Flowers (nominacija za Independent Spirit), Ride with the Devil, Shaft i Boycott za HBO za koji je 2001. godine dobio nagradu AFI-a.

Wright je osnivač i potpredsjednik Taia Lion Resources i jedan od osnivača i predsjedavajući Taia Peace Foundation, organizacija koje pomažu gospodarski razvoj Sierra Leonea. Osim toga, član je upravnog odbora Tribeca Film Institute i Resolve, a  angažiran je i u Saint Albans School for Boys.

Rođen je u Washingtonu, a političke znanosti diplomirao na Amherst College gdje je kasnije i doktorirao.

Slomljeni grad

BARRY PEPPER (Jack Valliant) privukao je pažnju kritike ulogom u Oscarom nagrađenom filmu Saving Private Ryan. U novije je vrijeme snimio The Lone Ranger za Disney (režija Gore Verbinski, glume Johnny Depp i Armie Hammer).

Njegovi su filmovi Casino Jack (Kevin Spacey), Seven Pounds (Will Smith), Flags For Our Fathers (Clint Eastwood), Oscarom nagrađeni The Green Mile (Tom Hanks), 25th Hour Spikea Leea (Ed Norton i Philip Seymour Hoffman) te The Three Burials Of Melquiades Estrada koji mu je donio nominaciju za  nagradu Independent Spirit.

Ostali su njegovi filmovi triler Enemy of the State (Will Smith i Gene Hackman), We Were Soldiers (Mel Gibson), Knockaround Guys (John Malkovich i Dennis Hopper).

Za ulogu u mini-seriji "The Kennedys" dobio je nagrade Emmy i Gemini, a za HBO-of film 61* bioje nominiran za Zlatni globus, Emmy i Critic’s Choice.

Osim kao filmski i televizijski glumac, angažirani je producent i izvršni producent.

Rođen je i odrastao u Kanadi gdje i danas živi sa suprugom i kćeri. 

KYLE CHANDLER (Paul Chandler) najpoznatiji je po ulozi u "Friday Night Lights", seriji koja se temelji na istoimenom filmu Petera Berga. Za tu je ulogu Kyle bio nominiran za nagradu Emmy.

U novije je vrijeme snimio Argo, (režija Ben Affleck, glume Affleck Bryan Cranston, Victor Garber i John Goodman), Zero Dark Thirty (glume Jessica Chastain, Jason Clarke i James Gandolfini, rećija Kathryn Bigelow), The Spectacular Now, Untitled Terrence Malick Project (glume Christian Bale, Ryan Gosling i Cate Blanchett) i The Wolf Of Wall Street (Martin Scorsese, glume Leonardo DiCaprio, Matthew McConaughey i Jonah Hill).

Glumio je u filmovima The Day The Earth Stood Still (glume Keanu Reeves i Jennifer Connelly) koji je remake klasika iz 1951. godine; trileru The Kingdom te filmovima King Kong, Mulholland Falls, Angel’s Dance, Pure Country i The Color of Evening.

Na televiziji je glumio u "Grey’s Anatomy" za što je također bio nominiran za nagradu Emmy; kao i u "The Lyons Den", "Homefront", "Early Edition", "What About Joan", "Starring Pancho Villa as Himself" i "China Beach."

Na Broadwayu je glumio u drami Picnic u kojoj uz njega glumi Ashley Judd.

Diplomirao je dramu na University of Georgia. Živi u Los Angelesu sa suprugom i dvije kćeri.

NATALIE MARTINEZ (Natalie) glumila je u End Of Watch (glume Jake Gyllenhaal, Anna Kendrick i Michael Pena), a trenutno gostuje u seriji "CSI: New York".

Glumila je u seriji "Detroit 187" (glume Michael Imperioli i James McDaniel), a glavnu ulogu imala je u Universalovom Deathrace (glumi Jason Statham).

Rođena je u Miamiu, a porijeklom je s Kube. Danas živi u Los Angelesu.

Slomljeni grad

O FILMAŠIMA

ALLEN HUGHES (redatelj i producent) i njegov brat blizanac Albert debitirali su kao autori i redatelji Menace II Society. Rođeni u Detroitu Michigan, filmove snimaju od 12. godine. Allen je u srednjoj školi pohađao satove televizijske produkcije, a nakon kratkometražnog filma How to be a Burglar producirao je i glumio u tri programa za školsku televiziju.

Uskoro je počeo snimati glazbene video spotove, a uspjeh je s bratom postigao radeći za NWA, Digital Underground i Tupac Shakur.

Zajedno su snimili i kratkometražne filmove Menace i The Drive By te dugometražni Dead Presidents (scenarij Michael Henry Brown, glume Larenz Tate, Chris Tucker, Bokeem Woodbine, Seymour Cassel, Martin Sheen, Keith David i N’Bushe Wright), dokumentarni American Pimp, kao i From Hell (glume Johnny Depp i Heather Graham) i Book Of Eli (glume Denzel Washington i Gary Oldman).

Allen je bio izvršni producent serije "Touching Evil" (glume Jeffrey Donovan, Vera Farmiga i Bradley Cooper) i režirao pilot-epizodu te serije.

BRIAN TUCKER (scenarist i izvršni producent) pisac je scenarija i drama, a Slomljeni grad je prvi film snimljen prema njegovom scenariju. Uskoro ćemo gledati The Arrangement koji će režirati Philip Noyce; Sympathy For Mr. Vengeance koji će producirati Lorenzo DiBonaventura te Expiration.

Završio je Juilliard School Playwrights Program, a njegove drame su prikazivane u kazalištima u New Yorku, Chicagu, Los Angelesu i Washingtonu D.C.

RANDALL EMMETT (producent) ima za sobom više od 70 filmova, a karijeru je počeo kad ga je Mark Wahlberg angažirao kao asistenta. Emmett i George Furla osnovali su producentsku kuću Emmett / Furla Films. Emmett i Curtis "50 Cent" Jackson osnovali su Cheetah Vision Films.

Producirao je i nezavisne Narc i Wonderland, a u novije je vrijeme radio na Lone Survivor (režija Peter Berg, glume Mark Wahlberg, Taylor Kitsch i Emile Hirsh), 2 Guns (scenarij Steven Grant i Blake Master, režija Baltasar Kormákur, glume Mark Wahlberg i Denzel Washington); Empire State (scenarij Adam Mazer, režija Dito Montiel, glume Liam Hemsworth, Dwayne Johnson i Emma Roberts) i The Tomb (scenarij Miles Chapman, režija Mikael Håfström, glume Arnold Schwarzenegger i Sylvester Stallone).

Rođen je i odrastao u Miamiu i završio New World School of the Arts te pohađao The School of Visual Arts u New Yorku. Živi u Los Angelesu.

STEPHEN LEVINSON (producent) dobio je nagradu Producers Guild of America, nagradu BAFTA-e i dvije nagrade Peabody te bio tri puta nominiran za nagradu Emmy i sedam puta za Zlatni globus. Vlasnik je Leverage Management. Producirao je serije "Entourage", "In Treatment", "How to Make It in America" i "Boardwalk Empire".

Odrastao je na Manhasset Hills, New York i diplomirao na Tulane University. 1991. seli u Los Angeles.

Producirao je film Broken City u kojem glume Wahlberg, Russell Crowe i Catherine Zeta-Jones.

Vlasnik je baze podataka WhoRepresents.com i TheQuickList.net.

GEORGE FURLA (izvršni producent) diplomirao je na University of Southern California i počeo raditi za Cantor Fitzgerald and Company, a kasnije i za Jones and Associates. 

Furla i njegov partner Randall Emmett osnovali su Emmett/Furla Films i produirali brojne filmove uključujući Rambo, 16 Blocks, The Wicker Man, Righteous Kill, End Of Watch, The Frozen Ground, Conan The Barbarian, Lone Survivor, The Tomb, 2 Guns i Empire State.

BEN SERESIN, ASC, BSC (direktor fotografije) snimio je Pain And Gain (režija Michael Bay), a s istim je redateljem surađivao i na Transformers: Revenge Of The Fallen.

Odrastao je na Novom Zelandu, a u Britaniju seli da bi se bavio filmom. Snimio je brojne reklame i televizijske programe, a prvi film bio mu je The James Gang (Mike Barker). Surađivao je na Lara Croft: Tomb Raider i Terminator 3: Rise Of The Machines, a prekretnicu u karijeri zahvaljuje filmu Pirates Of The Caribbean: At World's End.

Ostali su njegovi filmovi Unstoppable (Tony Scott, glume Denzel Washington i Chris Pine) i A Good Woman sa Scarlett Johansson. I dalje snima reklame i glazbene video spotove te eksperimentira s najnovijim tehnikama snimanja. Reklama "After Hours Athlete" (Puma) donijela mu je Film Grand Prix na Cannes Lions International Festival of Creativity.

TOM DUFFIELD (scenograf) rođen je u Grosse Pointe Michigan i završio California Polytechnic University, San Luis Obispo’s School of Architecture.

Surađivao je s Peterom Bergom na filmu Dobrodošli u džunglu, a radio je i na filmovima Blade Runner, Swing Shift, A Little Princess, Ljudi u crnom, Krletka za koji je bio nominiran za nagradu Art Directors Guilda, Ed Wood, Prognostičar, What Planet Are You From?, Predsjedničke boje, Divlji zapad, Edward Škaroruki, Batman se vraća, Bubimir, The Accidental Tourist, Grand Canyon, Joe protiv vulkana, Istjerivači duhova II i Izgubljeni dječaci.

BETSY HEIMANN (kostimografkinja) radila je za Pulp Fiction i Reservoir Dogs (Quentin Tarantino) te za Jerry Maguire, Almost Famous i Vanilla Sky (Cameron Crowe). Rođena je u Chicagu, a Brett Ratner ju je angažirao za Red Dragon, The Family Man i Rush Hour 3.

Dizajnirala je kostime za Out Of Sight (Steven Soderbergh, glume George Clooney i Jennifer Lopez) i seriju "Karen Sisco" (producent Danny DeVito, glumi Carla Gugino). Ostali su njeni filmovi The Happening, Lady In The Water, Art School Confidential, Be Cool, The Ugly Truth, Funny People, The A-Team i The Change-Up.

CINDY MOLLO, A.C.E. (montažerka) i braća Hughes surađivali su već na filmovima The Book Of Eli, New York, I Love You i televizijskom pilotu i seriji "Touching Evil".

Karijeru je počela radeći na "Homicide: Life on the Street" i "Oz" (producenti Barry Levinson i Tom Fontana). Za rad na epizodi "The Gas Man" bila je nominirana za nagradu Eddie koju dodjeljuje American Cinema Editors.

Monitrala je televizijske filmove Boycott, Point Of Origin i Path To Paradise, a nominaciju za Emmy donio joj je rad na Dash And Lilly (režija Kathy Bates) i na seriji "Mad Men".

Ostali su njeni dugometražni filmovi Panic, The Sentinel i Texas Killing Fields. Diplomirala je na Boston College, dugo živjela u New Yorku, a danas ona i njen pas Otis žive u Santa Monici.

ATTICUS ROSS (skladatelj) i Trent Reznor surađivali su na The Girl With The Dragon Tattoo i The Social Network za koji su dobili Oscara i Zlatni globus.

Ross je karijeru počeo kao skladatelj za televizijsku seriju "Touching Evil", a uslijedili su nezavisni filmovi New York, I Love You i The Book Of Eli.

Surađivao je s brojnim poznatim glazbenicima i umjetnicima kao što su Reznor, Grace Jones, Korn, Telepathe, Coheed i Perry Farrell.

CLAUDIA SARNE & LEOPOLD ROSS (skladatelji) surađivali su na Book Of Eli i Days Of Grace te skladali za New York, I Love You.

Kategorija: 
Film

Objavljeno: 03.03.2013.