Big Brother posjetio Dreft Fashion Week

Dizajnerica Lucija Myšičkova predstavila je kolekciju After party, amodele su nosili njeni bivši sustanari iz Big Brother kuće: Ornela na koturaljkama, Rina, Marko i Ivan

U sklopu natječaja Pret-a-design na drugoj večeri Dreft Fashion Weeka Zagreb s mini kolekcijama predstavilo se šest mladih dizajnera.

© Zvonimir Kosinjski

Darija Klobučar Vukovinski pokazala je tako kolekciju ženskih kompleta s florescentnim detaljima te dvije ženstvene dugačke lepršave haljine.

Ivu Magdić je za kolekciju sezone jesen-zima 2009./2010. nadahnulo razdoblje secesije, prikazavši ju iz sadašnje perspektive, kroz recesiju – suknje i haljine s karakterističnim korzet vezanjem, hlače s brojnim vezicama i jaknice zanimljivih krojeva.

Mara Miloglav predstavila je trobojne kratke haljine s kapuljačom kao dodatkom, izrazitog i kontrastnog kolorita kojim razbija
jesensko/zimsku monotoniju.

© Zvonimir Kosinjski

Žarka Krpan svojim modelima poziva na povratak zaboravljenih odjevnih predmeta iz 17. stoljeća – starinski ovratnici i moda britanske služinčadi poslužili su joj kao inspiracija.

Antonia Jakšić za nadolazeću jesen-zimu predlaže futurističke modele koji pokazuju puno kože. Najlonska haljina ukrašena kartama za UNO, šeširi i maske za lice njeni su aduti.

Martina Kamenski predstavila je mušku kolekciju pod nazivom After midnight, koja upućuje na glamurozne noćne izlaske, a istovremeno i jutra nakon, a sve u kategoriji ulična moda.

TANDEM VUKSAN - VIDAS

Iako uvijek zajedno Dajana Vuksan i Andrea Vidas prikazale su tematski i tonski oprečne modele. Dajana Vuksan posvetila se haljinama zagastijih nijansi crvene, ljubičaste i zelene te kariranom uzorku, dok Andrea Vidas ne odustaje od intenzivnih boja, printova i kombinacija naizgled nemogućeg.

GOTIC GROTESQUE

Iva Šimunović vjerno je nastavila u svojem stilu kakav poznajemo s proteklih izdanja FWZ-a. Ovaj put je isprva crno-bijele kombinacije ukrašene printom kuhinjskih noževa nadogradila haljinama svim boja duginog spektra.

LMfashion LAB

Lucija Myšičkova predstavila se kolekcijom pod nazivom After Party iliti Poslije Igranke kojom spaja modu s umjetnošću, ručnim oslikavanjem materijala, i ekologijom. Crno prolivena boja na modelima simbolizira naftu koja svakodnevno ubija bogatstvo mora, a fluorescentni obrisi simboliziraju plutonij i sve radioaktivne tvari. Modele su nosili bivši stanari Big Brother kuće, tada Lucijini sustanari: Ornela na koturaljkama, Rina, Marko i Ivan. Svi odjevni predmeti bit će dostupni u galeriji LMfashionLAB u Krešimirovoj ulici u Splitu.

© Zvonimir Kosinjski

IRENA BERIŠIĆ TURK

Kao i uvijek, kolekciju je posvetila damskim dnevnim i cocktail haljinama u svim bojama, s vodoravnim ili dijagonalnim prugama i asimetričnim krojevima.

ANDREA TINCU & SENSE

Rumunjska dizajnerica ponovno je došla na DFWZ s naglašeno senzualnom crno bijelom kolekcijom ženskih i muških odijela, kombinezona i haljina, upotpnjenim tek pokojom bijelom košuljom ili puder ružičasom bluzom. Kao detalje manekeni su nosili cigare, starinske džepne satove, brojne remenčliće...

© Zvonimir Kosinjski

DARIA KOSTENKO

Dizajn mađarske kreatorice protkan je ruskim korjenima očitim u detaljima, oblicima i ručno rađenim elementima. Na svojem trećem predstavljanje na FWZ pokazala je kolekciju dominantnog printa protkanog u svim modelima i detaljima, s jasnom porukom na kiruršim maskama koje su manekenke nosile - JUST SMILE.

BiteMyStyle

Zoran Aragović ispunio je očekivanja svojim prepoznatljivo jednostavnim funkcionalnim krojevima, kombinacijom različitih tipova tkanina i uzoraka te dominantnim koloritom s upečatljivim i unikatnim detaljima. Kolekcija za jesen-zimu 2009.-2010. pod nazivom Rock The POPe inspirirana je rokerskim detaljima, ali u kontekstu pop kulture - zlatni i srebrni detalji, tehnika kolažiranja različitih tekstura i uzoraka tkanina upotpunjeni pismo torbama dočarali su rokerski svijet BiteMyStyle-a koji je među ostalim iznjela i Ella Dvornik.

© Zvonimir Kosinjski
Kategorija: 
Modna fotografija

Objavljeno: 08.06.2009.