Dreft Fashion Week Zagreb 2. dan

Druga večer Dreft Fashion Week Zagreb započela je predstavljanjem mladih dizajnera, studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta

© Robert BallonOni u sklopu modnog natječaja Pret-a-design konkuriraju za nagradu Mandica kao najbolji mladi dizajner. Martina Kamenski je pod imenom MMAR za proljeće-ljeto 2010. u uličnom stilu obukla muškarce. Kolekcija 'Street Attack' sastoji se iz muževnih alternativnoh modela koji potenciraju snagu moći, ali i, diskretnim odstupanjima po kojima je prepoznatljiva, ležernosti ulice.

Maja Hrastinski se u svojoj mini kolekciji pod imenom 'TUBA 1.2.3' poigrala multifunkcionalnim dizajnom, osmislivši odjevne predmete temeljene je na jednostavnom šupljem valjku koji omogućuje nosivost na dva, odnosno tri načina. Antonia Jakšić predstavila je crno-srebrne koktel haljinice inspirirane sferičnim oblicima koji haljinama daju skulpturalni dojam. Šarene haljine iz izolacijske mreže, s plastificiranim cvjetnim uzorcima, vunenim lopticama i predimenzionalnim mašnama Zjene Glamočanin unjele su boju na pistu DFWZ-a. Ovo je njena prva kolekcija - 'Moda kao izolacija' te predstavlja eksploziju veselja u doba recesije i sivila.

Galeriju fotografija koje je snimo naš fotograf Robert Ballon možete pogledati ovdje.

Modna kuća Mona nakon Pariza, Rima, Milana, Moskve, Bruxellesa i Dubaia, u Zagrebu se predstavila kolekcijom 'Fashion Therapy' dizajnerica Ane Leković i Kristine Gajić. Ova proljetna kolekcija, upotpunjena i linijom torbi, predstavlja modnu terapiju tegoba kriznih vremena pa tako predlaže kultne i svevremenske ženske i muške kožne jakne, haljine i suknje sa swarovski kristalima.

© Robert BallonMarina Prevolšek, pod imenom Maion, na FWZ samostalno izlaže četvrti put. Njena kolekcija za proljeće-ljeto 2010. sastoji se od balonera čvrste forme i voluminoznih rukava do lepršavih koktel te večernjih haljina, naglašenog volumena, bogate teksture te istaknute siluete. Moglo se čuti u komentarima da je to njena dosad najbolja kolekcija, a manekenske su se upisale na listu čekanja za modele.

Rezanjem i spajanjem tkanina različitog dezena nastaju haljine Ane Kujundžić i tako čine kolekciju tradicionalno jakog kolorita i nesputanih krojeva, naglašavajući dinamiku, ritam i razigranost.

Haljinu dizajnerica Maje i Petre Špoljar, koja je osvojila treće mjesto u Europi na modnom natječaju Mladi. Kreativni. Chevrolet! predstavila je Josipa Kusić, a na pistu ju je izveo Massimo, prijatelj Chevroleta i vozač Chevrole Cruza.

Njemačka dizajnerica Mademoiselle Chi Chi by Last Pensas pokazala je luksuznu modnu liniju koja ujedinjuje glamur i profinjenost europskog modnog stila, inspiriranu klasičnim francuskim dizajnom. MCC oduševljava i oblači brojne svjetske zvijezde kao što su Mischa Barton, Jennifer Aniston, Britney Spears, Kate Hudson, Ashlee Simpson i Vanessa Hudgens.

Stalni gost i prijatelj FWZ, portugalski dizajner s adresom u Londonu, Louis de Gama prezentirao je svoje romantične haljine bogate finom čipkom i volanima, te iznova opravdao očekivanja znalaca iz publike.

Za nadolazeću sezonu Irena Berišić Turk ispred svoje modne marke Fatal ostaje vjerna dnevnim i koktel haljinama u bijeloj te tonovima sive i boje ciklame.

Ninchystyle - dizajnerica Nina Šklempe kolekcijom bajkovitih vjenčanica iz svile, tila, organdie i čipke ispunjava san svake djevojke. Njene modele na pisti nosile i Feminenke - Neda Parmać, Pamela Ramljak i Nika Antolos.

Nakon revijalnog dijela veliki prijatelj FWZ portugalski dizajner Louis de Gama proslavio je rođendan na Bling Fashion Week After Partyju u Blingu. Uz mnogobrojne manekenke, dizajnere (Andrew Majtenyi, Dominique Taylor (Last Pensas), Kristina Špirk i Aleksandra Dojčinović) slavlju su se, uz tortu i Moet Chandon, pridružili i Nevena Rendeli, Enis Bešlagić, Ana i Rene Bitorajac, Marijana Batinić, Petra Nižetić, Siniša Svilan, Nina Badrić, Luka Vidović, Hrvoje Šalković, Lamija Alečković, Ivo Karlović i drugi.

Kategorija: 
Modna fotografija

Objavljeno: 29.11.2009.