Glamur i erotika Ive

Kako smo odredili make-up za Ivu na prvoj Olympusovoj radionici glamura i erotike

Iva je model koji vrlo često surađuje sa foto-grafitima. Kako sam je imala priliku već nekoliko puta šminkati, tako mogu reći da njezino lice dobro poznajem što mi omogućuje da se lako i brzo odlučim što će njoj najbolje pristajati od make-up za zadanu temu. Stilistica je izabrala odjeću na temu glamur fotografije a šminkom smo dali točku na i u pogledu cjelokupne priče.

© Damir TiljakIvi smo make-up zamislili tako da glavnu igru na licu čine oči, dok usne laganim isticanjem smo stavili u pratnju gornjeg djela lica. Prije igre boja stvorili smo podlogu za make-up korištenjem tri tona različitih masnih i suhih pudera. Sve što smo željeli istaknuti na licu smo posvijetlili dok sve što smo željeli sakriti smo potamnili. Oval lica dobili smo odabirom tamnijeg pudera, koji se u svom tonu razlikuje za dvije nijanse u odnosu na osnovnu boju Ivinog tena. Posvijetlili smo "T-zonu", područje ispod očiju, gornji dio jagodične kosti i područje oko usana kako bi smo prirodno naglasili rub usana. Korektor nam je poslužio za neutraliziranje sjena i korekciju crta lica, kao i prekrivanje podočnjaka.

Postojanost make-upa tokom cijelog snimanja ostvarili smo upotrebom suhog pudera. Svaki ton masnog – tekućeg pudera pratio je isti ton pudera u kamenu, što znači da smo koristili i tri nijanse pudera u kamenu i prahu koje smo nanosili kistom što nam daje gradaciju sjena i time nemamo jakih prijelaza.

Kako smo se odlučili za naglašavanje gornjeg djela lica tako smo prvo obrve počešljali, iscrtali i popunili ih smeđim sjenilom. Crni tuš uvijek izgleda neodoljivo i glamurozno zbog čega je bio naš prvi izbor za isticanje oblika samog oka. Tuš smo nadogradili sjenilima koje smo poredali kao u šminkanju "smokey-eyes" Sjenila smo poslagali od crne, tamnosive sve do svjetlosive boje, koja je na kraju prerasla u bijelo sjenilo ispod obrve.

Maskara je nanesena i na gornje i na donje trepavice. Kako bi oči bile što izražajnije rumenilo je korišteno u boji samog tena ali u nešto tamnijem tonu. Usne su pratile čitavu priču tako da su bile naglašene sa sjajilom i ružem svijetle boje marelice i tako su pratile rumenilo na jagodičnim kostima koje je bilo u službi maksimalnog isticanja očiju na cijelom licu.

Ivina glamurozna uloga mogla je započeti!

Marija Koprtla
Make up artist

Više fotografija s tog snimanja možete vidjeti u galeriji.

Kategorija: 
Modna fotografija

Objavljeno: 26.01.2007.