Modno snimanje na otvorenom

Make-up za modno snimanje na otvorenom

Modno snimanje na otvorenom © Damir TiljakU sklopu djela praktične nastave na tečaju modne fotografije jedan od zadataka je da se naprave odlične modne fotografije ne samo u studiju pod umjetnom - točno određenom rasvjetom već i na otvorenom tj. danjem svijetlu zbog čega se cijeli set preselio na Gornji grad. Modeli iz Midikena nosili su garderobu dizajnerice Jasmine Arnautović koja je ovaj put napravila i kompletan styling.

Marko

Marko © Damir TiljakKako je Markova koža lica žućkaste - srednje tamne puti to nam je bila osnovna vodilja za ovu priču. Dobro smo pripazili da mu masni puder u potpunosti odgovara boji puti i djeluje prirodno kad pozira na dnevnom svijetlu. Nakon kreme koju smo mu nanijeli na lice kao osnovnu bazu i pričekali da se lagano upije u kožu, poigrali smo se sa različitim tonovima masnih podloga. Takozvanu "T-zonu" koju čine čelo, nos i brada smo mu posvijetlili za jedan ton, središnji dio lica smo tonirali s njegovom osnovnom bojom, dok smo krajeve lica potamnili za jedan do dva ton od osnovne boje njegove puti. Pazili smo da idemo iz tona u ton kako na danjem svijetlu nikako ne bismo dobili vidljivi prelazi korištenja različitih nijansi podloga.

Oštre linije prijelaza između svijetlog i tamnog pudera mogle bi utjecati i na vizualni karakter crta lica. Nakon pažljivo nanesenog pudera smo izvršili male korekcije, korektorom smo prekrili par akni kao i sjene na licu. Sve to smo matirali sa različitim suhim puderima. Crte lica smo naglasili najtamnijim puderom u kamenu, a rumenilo u svijetloj boji marelice i oker, kojeg smo nanijeli na jagodične kosti lica. Usne smo lagano zaštitili sa balzamom za usne i tako završili Markov make-up.

Tamara

Tamara © Damir TiljakTamara ima vrlo svijetlu put koju smo lagano naglasili. Masne pudere smo koristili u tri različite nijanse u osnovi sa žutim pigmentom kako bismo pratili osnovu boju njezine puti. Korektura crta lica je započeta sa najsvjetlijim korektorom i najsvjetlijim masnim puderom, a završena sa tonom do dva tamnijim tekućim puderom. Velikim okruglim kistom i suhim puderima u kamenu i prahu smo matirali, osušili i završili stvaranje podloge i lice pripremili za nanošenje boje. Obrve smo lagano posvijetlili sa nešto svjetlijom bojom od njezine prirodne boje obrva. Crni tuš je bio početak make-up gornjeg okvira lica. Crno smo istaknuli nadogradnjom sa intenzivnim tonom boje fuksije. Roza je bila slijedeći izbor a bijela boja je sve to istaknula. Maskara na trepavicama je bila zadnji potez za uokvirivanje očiju.

Kako bi oči bile maksimalno istaknute koristili smo bež-oker rumenilo na obrazima. Usne smo obojili sa sjajilom-ružem u lagano nanesenoj tamno bordo boji.

Simona i Martina

Simona © Damir TiljakKada je Jasmina odlučila što će Simona i Martina odjenuti željela je da im make-up bude identičan. Naravno boje i tehnika bile su iste ali boje podloge su bile drugačije zbog različitosti prirodne osnovne boje pigmenta kože lica naših modela. Simona ima žućkasti pigment zbog čega smo koristili i podloge u toj osnovi, dok je Martina svjetlijeg – rozog pigmenta kože zbog čega je i cjelokupna njezina podloga bila u tom tonu. Korektor za oba modela je bio isti, najsvjetliji, dok su suhi puderi pratili ton masnih podloga. Završena podloga je tražila da krenemo na temu boje. Oblik oka smo naznačili iscrtavanjem crne olovke po unutrašnjem rubu.

Sjenila smo sjenčali što kružno, što lagano prema vanjskom kutu oka u slijedećim bojama: od crne, prema čokoladnoj smeđoj, preko tamne oker do laganim naglaskom na gornjem pregibu oka u otvorenoj žutoj boji. Bijelo sjajno suho sjenilo je svoje mjesto našlo u laganom potezu ispod samih obrva. Donji okvir oka smo naglasili: crnom, tamnom oker i žutom bojom i tako zaokružili priču gornjeg okvira lica.

Martina © Damir Tiljak

Maskara je potamnila i gornje i donje trepavice. Rumenilo u varijanti oker se spuštalo niz Martinine jagodične kosti, dok je Simonine obraze krasilo rumenilo u kombinaciji boja otvorene roze i bež-oker. Sjajilo za usne je bilo u svijetloj bež varijanti kod obje manekenke.

Marija Koprtla make-up artist

Kategorija: 
Modna fotografija

Objavljeno: 20.03.2007.