QUELLE FASHION.HR

U Varaždinu će se od 31.01. - 02. 02. održati najveći modni događaj sezone QUELLE FASHION.HR

Večeras u Varteksovoj hali u Varaždinu počinje ovosezonski QUELLE FASHION.HR, najveće modno događanje ove godine na kojem će svoje posljednje modele predstaviti neki od najjačih domaćih dizajnera, i to za sezonu unaprijed. Uz odabrane eminentne kreatore sudionike, upravo je inzistiranje na zadovoljavanju tog, na svjetskim manifestacijama ustaljenog kriterija, glavna razlika koja QUELLE FASHION.HR odvaja od sličnih hrvatskih fashion događanja. Današnji program otvorit će revija pobjednika Modnog ormara Sjepana Čuke koju slijede Mustre, Maja i Petra Špoljar te Etna Maar. U petak na red dolazi linija koju je za Dove potpisao Robert Sever, zatim Envy Room, Nada Došen, Jular te revija kuće QUELLE sa stylingom Petra Trbovića. Posljednji dan obilježit će Di Caprio, Igor Galaš, Ivica Skoko, Ivica Klarić te Branka Donassy.

Nakon revija, posljetitelje QUELLE FASHION.HR-a svakodnevno očekuju after partyji koje će voditi poznati zagrebački D.J.-evi G.O.C. i BIZZO BODEGA.

Modni projekt koji se od sličnih manifestacija u državi razlikuje prezentacijom kolekcija za godinu dana unaprijed za prvo ovogodišnje izdanje pripremio je niz iznenađenja.

Osim što će svoje kolekcije predstaviti vodeći hrvatski modni dizajneri poput Branke Donassy, Ivice Klarića, Ivice Skoke, Nade Došen i drugih, ove sezone timu FASHION.HR se po prvi put pridružuju i tri nova autora: Stjepan Čuka - pobjednik Modnog Ormara, Oliver Jularić Jular, te Robert Sever koji će u sklopu DOVE PRO-AGE KAMPANJE predstaviti kolekciju za žene u zrelim godinama jer ljepota ne poznaje dobne granice. Modele će nositi poznate dame iz hrvatskog kulturnog i društvenog života.

Za cjelokupni vizualni identitet pobrinuo se poznati hrvatski glumac, a u zadnje vrijeme i fotograf, Livio Badurina koji je u fotografije predočio život i rad hrvatskih dizajnera.

Livio Badurina, poznati filmski i kazališni glumac koji ove sezone slavi 20 godina bavljenja svojom profesijom, za ovogodišnji QUELLE FASHION.HR koji će se održati u Varaždinu od 31. 1. do 2.2. 2008. pripremio je pravu poslasticu za sve modne ljubitelje.

Iako je puno igrao na pozornicama europskih kazališta te mu je karijeru obilježila dugogodišnja suradnja sa slovenskim redateljem Tomažem Pandurom, manje je poznato da se posljednjih godina intenzivno bavi i fotografijom. A koliko uspješno svjedoči činjenica da je već imao dvije samostalne izložbe, u Dubrovniku i Poreču. Njegov image, a i osobnost često se poistovjećuje sa imageom estete koji svijet promatra kroz prizmu nesavršenih savršenosti.

U protekla dva mjeseca vodeći hrvatski dizajneri i ovaj glumac družili su se u svojim domovima i na radnim mjestima s ciljem da prvi put hrvatsku autorsku modu prikažu na realan i dostojanstven način bez lažnog glamoura. Na ovom projektu autor je radio dva mjeseca, i kako sam priznaje, prvi puta iskreno je upoznao magičan svijet modnog dizajna.

U sklopu najvećeg modnog događaja sezone, Quelle Fashion.hr-a u Varaždinu, predstavit će se Ivica Skoko, poznati dizajner koji već godinama izaziva pozornost na hrvatskoj modnoj sceni. Ovih je dana Ivica Skoko sa svojim kreativnim timom, fotografom Dorijanom Kljunom, stilisticom Ivanom Bilanđijom Billy, i make up artisticom Mirtom Pejić, snimio katalog za kolekciju jesen/zima 2009. koja će biti predstavljena na nadolazećem Quelle Fashion.hr-u u Varaždinu.
Sve fotografije snimljene su na lokacijama Voz i Glavotok na otoku Krku, a u ulozi modela pojavljuju se poznata hrvatska manekenka Iris Rajčić i glumac Vladimir Tintor.

Afirmirani hrvatski modni dizajner Ivica Skoko kaže kako će ove godine u Varaždinu njegova kolekcija vjerovatno izazvati veliko zanimanje javnosti. Naime, iako su svi već naviknuti na to da se Skoko predstavlja elegantnim većernjim haljinama, na QUEELLE FASHON.HR-u bit će prikazana pret-a-porter kolekcija. "Inspiraciju sam pronašao u škotskim kiltovima. Pistom će prošetati manekenke koje će predstaviti 20 modela, većinom hlače i sakoe izrađene od visokokvalitetnih štofova s karo-uzorkom. Sve će to biti vrlo neuobičajeno za mene", izjavio je Skoko.

Kategorija: 
Modna fotografija

Objavljeno: 31.01.2008.