Tečaj modne fotografije

U organizaciji Fotokluba Zagreb i Fot-o-grafita započeo je četvrti tečaj modne fotografije

Tamara © Damir TiljakU četvrtak 15. veljače u Fotoklubu Zagreb okupili su se budući polaznici tečaja modne fotografije, nakon što su upoznati s programom tečaja i načinom radu uslijedili su upisi, a nakon upisa međusobno predstavljanje i upoznavanje. Praktični dio tečaja započeo je u nedjelju 18. veljače s predavanjem o govoru tijela i neverbalnim signalima što je temelj za sljedeću lekciju o komunikaciji s modelima te pozama i poziranju. Uslijedila je primjena naučenog na analizi različitih tipova modne fotografije, a nakon toga upoznavanje sa studijskom opremom i rasvjetom. Nakon toga uslijedilo je i prvo snimanje. Modeli su nam kao i prošli put došli iz modne agencije Midikenn model management.

Marko, Martina, Simona i Tamara, Midikenovi su modeli koji su postali dio ekipe četvrtog tečaja modne fotografije te su na sebe preuzeli obvezu poziranja na tečaju. Na tečaj su došli i asistenti: Suzana, Izidor i Nino koji će dodatno raditi s manjim grupama polaznika na pripremama snimanja, kao i naša vizažistica Marija te stilistica Sanja.

Simona © Damir TiljakZa prvo snimanje i upoznavanje polaznika s modelima odabrali smo prilično neformalno druženje te smo odlučili snimati modele u svom prirodnom izdanju, bez izrade frizura i bez šminke, kao i bez posebnog stylinga, odnosno u odjeći koju su modeli ponijeli od kuće. Od nedavno se u bookovima insistira i na takvoj seriji fotografija, pa smo je odlučili napraviti na samom početku. Iznimku smo ipak napravili kod Tamare jer njoj hitno trebaju kvalitetne fotografije za casting, pa je naša vizažistica Marija Koprtla u njezinom slučaju napravila kompletan make-up. Kako to obično biva na ovim tečajevima vrijeme je prošlo u ugodnom druženju i izmjeni iskustava i znanja, a po završetku tečaja mnogi su polaznici ostali gledati snimanje prve temeljne serije fotografija za Tamarin book. Kao i obično napravili smo manju galeriju fotografija nastalih na prvom snimanju.

Tečaj nastavljamo u četvrtak u 20 sati, a kako su ostala dva prazna mjesta još uvijek nije kasno ako se netko želi uključiti, telefon za kontakt je 48 333 59. Nakon što u nedjelju 25. završimo s drugim snimanjem novi se polaznici više neće upisivati. U nedjelju se sprema kompletna postava sa stylingom, punim make-upom i frizerskom ekipom iz salona Kuća četki na čelu s Anitom. Tečaj ide dalje, punom brzinom.

Kategorija: 
Modna fotografija

Objavljeno: 19.02.2007.