Bodily - izložba fotografija Ive Korenčić

U "Galeriji Fotokluba Zagreb", 23. listopada 2012. godine, s početkom u 19:30 sati, otvara se prva samostalna izložba fotografija Ive Korenčić - "Bodily" - izložba plesnih fotografija nastalih u periodu od 2009. do 2012. godine. Postav izložbe napravila je dizajnerica Dora Đurkesac. Izložba ostaje otvorena do 02. Studenog 2012.

Bodily by Iva Korenčić

Iva Korenčić studentica je snimanja i fotografije na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Njezin fotografski rad bio je nagrađivan i objavljivan u raznim časopisima. Izlagala je na mnogobrojnim izložbama u Hrvatskoj i u svijetu. Oduvijek uključena u ples kroz školovanje na Školi suvremenog plesa Ane Maletić u Zagrebu i SEAD-u u Salzburgu, surađivala je sa Sodaberg-om i Centrom za ples i umjetničko istraživanje. Trenutno radi kao ko-autorica projekta O.N.E., umjetničke organizacije koja se bavi promišljanjem suvremenog plesa kroz nove medije. Djeluje i kao plesna pedagoginja za djecu.

Bodily by Iva Korenčić

"Ova izložba je moj osobni način promišljanja plesa kroz medij fotografije. Ta dva medija koja podjednako dobro poznajem tretiram kao raspon mogućnosti susreta i međuigre te dvosmjernih utjecaja koji obogaćuju jedan drugoga. Tijelo kao konstantu sadržaja tretiram na sličan način na koji promišljam ples, kao niz manifestacija podložnih konstantnoj mijeni. Za razliku od plesa, medija koji nam konstantno nestaje pred očima i u svojoj suštini je nedohvatljiv, fotografija je čvrst dokaz trenutaka i stabilna slika jednog momenta tjelesne manifestacije. Na taj način oni se nadopunjuju kao suprotnosti i omogućuju zanimljiva formalna rješenja i promišljanja. Unutar dužeg perioda fotografiranja i velikog broja fotografija, iskristaliziralo se 10 tema koje su izložene na način da postav svake teme nadograđuje misao iza nje. Fotografije su na neki način tretirane kao tijela, pokreti i sekvence pokreta, a postav izložbe je njihova svojevrsna koreografija."

Bodily by Iva Korenčić

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 23.10.2012.