Tečajevi fotografije - OSNOVNI TEČAJ I ESTETIKA FOTOGRAFIJE

Razvit ćete svoju kreativnost i početi promišljati fotografiju te fotografirati na sasvim novi način.

U tijeku su upisi za pojedinačne tečajeve i radionice fotografske škole Fotonaut, a prijaviti se možete tijekom cijele školske godine 2023./2024. Na vrijeme si osigurajte mjesto ukoliko želite pohađati suvremeno koncipirana predavanja i atraktivna snimanja u samom centru grada Zagreba (Trg žrtava fašizma 14), pod vodstvom predavača mr.sc. Damira Tiljka.    

tecaj-fotografije-fotonaut-2017_zagreb

KONTAKT I INFO:

Sve informacije i obavijesti možete dobiti ako nam pošaljete upit o školi fotografije Fotonaut na kontakt: http://www.fot-o-grafiti.hr/kontakt

Kontakt i informacije i putem Facebooka: 
Škola fotografije Fotonaut https://www.facebook.com/fotonaut
Fot-o-grafiti.hr  https://www.facebook.com/Portal.Fotografiti

OSNOVNI TEČAJ FOTOGRAFIJE TJ. OPĆA FOTOGRAFIJA   

Nova grupa OSNOVNOG TEČAJA FOTOGRAFIJE (tj. digitalne fotografije) pod nazivom OPĆA FOTOGRAFIJA kreće u ponedjeljak 18. 09. 2023. Nastavu održavamo 2 x tjedno u terminu ponedjeljak i srijeda od 18 do 20 sati.  Osim toga, program uključuje i jedan termin fotografiranja na terenu pred kraj ili nakon tečaja.

TEČAJ: ESTETIKA FOTOGRAFIJE 1 

Primaju se prijave i za tečaj "ESTETIKA FOTOGRAFIJE 1". Trajanje je tri tjedna - dva puta tjedno po 2 sata.

Tečaj „Estetika fotografije“ specifičan je za Školu fotografije Fotonaut i nitko drugi ne nudi takav program.

Kad netko drugi upotrijebi riječ estetika ustvari misli na fotografsku kompoziciju i to na samo jedan aspekt kompozicije, geometriju i slaganje dijelova slike prema geometrijski ustrojenim pravilima. Kad mi upotrijebimo riječ estetika koristimo je u znatno širem značenju.

Propitujemo sam smisao fotografije, učimo kako promatrač gleda fotografiju, a kako mi trebamo uočavati elemente scene koja će postati naša buduća fotografija. Što privlači pogled promatrača na slici, a što ga iritira te samim tim i odbija. Kroz uočavanje motivacijskih obrazaca određujemo intuitivan pristup kompoziciji koji se razlikuje od onog geometrijskog - analitičkog pristupa.

Definiramo što tvori ambijent i koji elementi djeluju na atmosferu buduće fotografije. To su samo neka znanja koje obrađujemo na ovom tečaju, a koji se kasnije produbljuju na modulima Estetika fotografije 2 i 3.

tecaj fotografije zagreb fotonaut

Od 30-tak različitih tečajeva i radionica izdvajamo:
Neki od naših programa:

Opća fotografija (Digitalna fotografija)
Estetika fotografije
Modna fotografija
Portretna fotografija
Studijska fotografija
Erotika i glamur
Kreativna i aplikativna fotografija
Umjetnička akt fotografija
Digitalna obrada fotografija
Slikanje svjetlom

Ovaj suvremeno koncipiran model obrazovanja 2004. godine pokrenuo je prvi hrvatski fotografski portal Fot-o-grafiti pod stručnim vodstvom mr. sc. Damira Tiljka. Radi se o modularnom sustavu u kojem se tečajevi različitih tematika nadovezuju jedan na drugi, a u kojem zainteresirane osobe mogu upisati tečaj koji ih zanima. Za potrebe takvog programa proučeni su programi i metodologije rada vodećih obrazovnih centara u svijetu koji se bave tematikom fotografije.

Naši polaznici izlažu po svijetu, prodaju fotografije, bave se fotografijom profesionalno ili poluprofesionalno, upisuju fotografiju na umjetničkim akademijama...

Škola je niz godina djelovala u prostoru Fotokluba Zagreb, a od 2015. godine radi na novoj lokaciji u centru grada Zagreba na adresi: Trg žrtava fašizma 14. Tu se edukacija odvija u zgradi Zagrebačke zajednice tehničke kulture u suradnji sa Zagrebačkim foto kino savezom. 

Umjesto izlista programa, koji je najčešće samo mrtvo slovo na papiru, stvarne rezultate naših programa možete vidjeti na sljedećim linkovima gdje možete pronaći neke od radova dosadašnjih polaznika Škole fotografije Fotonaut.

Fotonaut 2014.
Fotonaut 2015. - galerija
Fotonaut 2015.

Što se radi na tečaju fotografije?
Fotonaut 2016.
Fotonaut 2016. - galerija 

Ivana Legati_U-odlasku

 

Adriana Benak_Bio-eksplozija_Fotonaut 2016.

Iva Plavšić_Uppin_Fotonaut 2016

Dražen Tirić_Mia_Fotonaut 2016

Edita-Sentić-Fluidnost_Fotonaut 2016

Zvonimir Rendeli_Cato-van-Dyck_Fotonaut 2016

 

Objavljeno: 10.09.2023.