Tečaj printanja na HP pisačima

Printanje ili kako to po na našem jeziku kažemo ispisivanje fotografija danas je najvažniji segment izrade fotografija za umjetničko izlaganje i prodaju. Svi ostali načini izrade fotografije ne zadovoljavaju potrebne kriterije kvalitete i trajnosti. Tu je također raznolikost podloga od fotografskog papira, preko fine-art medija i platna, pa sve do ispisa na metal.

Sva ova raznolikost otvara nam ogromne mogućnosti kakve nikad u povijesti fotografije nisu postojale, no kao i uvijek otvara niz novih pitanja. Neka od njih su: koju tehnologiju ispisa koristiti, na koji materijal ispisivati, kako pripremiti fotografiju za ispis, na koji način osigurati optimalne uvjete prezentacije? Na sva ova pitanja i mnoga druga koja ovdje nisu postavljena odgovor ćete dobiti na tečaju ispis koji kreće u subotu 2. ožujka u 14 sati.

Tečaj potpomaže kompanija HP, tako da na tečaju koristimo njihove pisače i tinte, no znanja koja se na tečaju dobivaju su univerzalna i mogu se koristiti u bilo kojem segmentu fotografskog ispisa i na bilo kojoj ispisnoj platformi.

Suncokret ispisan na metalu © Damir Tiljak

Na ilustraciji: fotografija printa na metalu snimljena na dnevnom svjetlu. Ispisano na pisaču HP Photosmart ProB 9100.

Objavljeno: 01.03.2013.