Radionice i snimanja subotom

Dolazi zima i loše vrijeme, ne znate što ćete subotama raditi sad kad ne možete u grad na kavu?? Dođite na kavu u Fotoklub Zagreb i pridružite se Radionicama subotom!!

U sklopu edukacijskog programa Škole fotografije Fotonaut, Fotokluba Zagreb, pokreće se serija radionica koje će se održavati subotama. U prvoj fazi programa održat će se snimanja koja se nastavljaju na radne tečajeve vezane uz studio, studijsku rasvjetu i modele. Tematske cjeline pokrivat će modu, erotiku, glamur i akt. Za razliku od radionica koje u sebi sadrže kombinaciju predavanja i radnog dijela, na snimanjima neće biti predavanja nego samo praktični rad, tako da se očekuju polaznici koji već znaju elemente programa i nije ih potrebno dodatno educirati.

Djevojka Mraz © Damir Tiljak

Prva faza programa održat će se tijekom prosinca 2012. i u prvoj polovici siječnja 2013.
U drugoj polovici siječnja krenut će druga faza programa u kojoj će se održavati radionice, a povremeno i snimanja. Ovaj će se program održavati sve dok se ne iscrpe sve tematske cjeline.

Na radionice će se primati sve kategorije polaznika jer će sva potrebna teorija biti pokrivena predavanjima i aktivnim programima rada s polaznicima u segmentima koje ne poznaju ili ih ne poznaju dovoljno. Unatoč tome očekuje se da polaznici radionice znaju baratati fotografskim aparatom i da poznaju osnove fotografije i fotografiranja. Neke od radionica neće imati predavanja o fotografiranju u klasičnom obliku nastave nego ćemo materijale odrađivati na terenu, a u predavaonici će se održati odabir, komentari i postprodukcija.

Konobarica © Damir Tiljak

Od radionica u pripremi su:

Makro
Arhitektura i gradski krajolici
Panorame i mozaici
Sport i akcija
Astrofotografija
Fotografiranje koncerata
Specijalni efekti i trik fotografija
Kreativne i neobične tehnike fotografiranja

Od snimanja u pripremi su:

Moda-erotika-glamur - djevojka Mraz
Moda-erotika-glamur - snimanje donjeg rublja
Zabavno i sexy - erotsko snimanje u raznim kostimima
Kreativni akt s naglaskom na upotrebu svjetla kod snimanja

Doktorica (za aute) © Damir Tiljak

Programi će se nadopunjavati prema potrebama i mogućnostima za organizaciju.

Objavljeno: 05.12.2012.