Blagdanska ponuda - kupite tečaj fotografije i dobivate kreativnu radionicu besplatno

Ako tijekom prosinca uplatite tečaj fotografije iz skupine osnovnih tečajeva, za svaki uplaćeni tečaj dobit ćete na poklon kreativnu radionicu u vrijednosti od 250 kn.

Osnovni su tečajevi: Tečaj opće fotografije, Estetika fotografije i Digitalna fotografija. Možete birati između sljedećih 1-dnevnih fotografskih radionica: Slikanje svjetlom (light painting), Kreativno tabletop fotografiranje, Enkaustika u fotografiji.

Na vrijeme si osigurajte mjesto ukoliko želite pohađati suvremeno koncipirana predavanja Škole fotografije FOTONAUT u samom centru grada Zagreba (Trg žrtava fašizma 14), pod vodstvom predavača mr.sc. Damira Tiljka.

Tečaj fotografije iz ove ponude koji uplatite u prosincu, možete pohađati u prosincu, siječnju ili veljači, a započinju u sljedećim terminima:

Tečaj opće fotografije:

14. 12. 2015. (18 – 20 sati)

11. 1. 2016. (20 – 22 sata)

Ostali tečajevi (Estetika fotografije 1 ili 2 i Digitalna fotografija):

25. 1. 2016. (18 – 20 sati)

8. 2. 2016. (20 – 22 sata)

15. 2. 2016. (18 – 20 sati)

kreativna table-top fotografija, snimila Zvjezdana PerhočFotografija s radionice Kreativna table-top fotografija, snimila Zvjezdana Perhoč

O ponuđenim tečajevima:

OPĆA FOTOGRAFIJA

TRAJANJE:  mjesec dana - dva puta tjedno po dva puna sata.

U Općoj fotografiji uči se sve što je potrebno za samostalan kvalitetan rad. Program se sastoji od mnoštva elemenata, uključeni su svi važni elementi upravljanja aparatom, kontrola svih tehničkih parametara slike (ekspozicija, dubinska oštrina, oštrina pokreta), osnove estetike i kompozicije, upravljanje mjerenjem svjetla i funkcijama izoštravanja, korištenje programskih postavki, osnove optike, osnove osvjetljenja, kontrola bljeskalice, izbor i upotreba stativa ...

Česti su upiti o tečaju digitalne fotografije - svi materijali na svim tečajevima su vezani na digitalnu fotografiju, pa tako i tečaj Opće fotografije. Danas se 95% fotografije radi digitalno i to je princip rada na ovom tečaju (analogna fotografija obrađuje se na posebnom tečaju crno-bijele fotografije). Gradivo na tečaju Opće fotografije može koristiti i onima koji rade analogno, ali je u suštini vezano za digitalnu fotografiju.

 

ESTETIKA FOTOGRAFIJE 1 i 2

TRAJANJE:  tri tjedna - dva puta tjedno po dva puna sata.

Tečaj „Estetika fotografije“ specifičan je za Školu fotografije Fotonaut i nitko drugi ne nudi takav program.

Kad netko drugi upotrijebi riječ estetika ustvari misli na fotografsku kompoziciju i to na samo jedan aspekt kompozicije, geometriju i slaganje dijelova slike prema geometrijski ustrojenim pravilima. Kad mi upotrijebimo riječ estetika koristimo je u znatno širem značenju.

Propitujemo sam smisao fotografije, učimo kako promatrač gleda fotografiju, a kako mi trebamo uočavati elemente scene koja će postati naša buduća fotografija. Što privlači pogled promatrača na slici, a što ga iritira te samim tim i odbija. Kroz uočavanje motivacijskih obrazaca određujemo intuitivan pristup kompoziciji koji se razlikuje od onog geometrijskog - analitičkog pristupa.

Definiramo što tvori ambijent i koji elementi djeluju na atmosferu buduće fotografije. To su samo neka znanja koje obrađujemo na ovom tečaju, a koji se kasnije produbljuju na modulima Estetika fotografije 2 i 3.

 

DIGITALNA FOTOGRAFIJA

Trajanje: tri tjedna - dva puta tjedno po dva puna sata.

Specifične tehnike i vještine vezane uz rad u naprednoj digitalnoj fotografiji. Rad s malim bljeskalicama (engl. Speedlight). Osnove RAW konverzije.

light painting fotografija, snimio Luigi ShkreliLight painting fotografija, snimio Luigi Shkreli

O ponuđenim radionicama:

ENKAUSTIKA U FOTOGRAFIJI

Više o programu radionice: http://www.fot-o-grafiti.hr/tecajevi/kreativna-fotografska-radionica-enkaustika-u-fotografiji

 

LIGHT PAINTING

Tehnika se zasniva na "crtanju" izvorom svjetla tijekom duge ekspozicije.

 

KREATIVNO TABLETOP FOTOGRAFIRANJE

Tehnike kreativnog pristupa fotografiranju na „površini stola“.

Tečajevi i radionice su sastavni dio programa Škole fotografije FOTONAUT. To je suvremeno koncipiran model obrazovanja koji je 2004. godine pokrenuo prvi hrvatski fotografski portal Fot-o-grafiti pod stručnim vodstvom mr. sc. Damira Tiljka. Radi se o modularnom sustavu u kojem se tečajevi različitih tematika nadovezuju jedan na drugi, a u kojem zainteresirane osobe mogu upisati tečaj koji ih zanima. Za potrebe takvog programa proučeni su programi i metodologije rada vodećih obrazovnih centara u svijetu koji se bave tematikom fotografije.

Naši polaznici izlažu po svijetu, prodaju fotografije, bave se fotografijom profesionalno ili poluprofesionalno, upisuju fotografiju na umjetničkim akademijama...

Škola je niz godina djelovala u prostoru Fotokluba Zagreb, a od 2015. godine radi na novoj lokaciji u centru grada Zagreba na adresi: Trg žrtava fašizma 14. Tu se edukacija odvija u zgradi Zagrebačke zajednice tehničke kulture u suradnji sa Zagrebačkim foto kino savezom.

Sve informacije i obavijesti možete dobiti ako nam pošaljete upit o školi fotografije Fotonaut na kontakt: http://www.fot-o-grafiti.hr/kontakt

Kontakt i informacije i putem Facebooka:
Škola fotografije Fotonaut https://www.facebook.com/fotonaut
Fot-o-grafiti.hr  https://www.facebook.com/Portal.Fotografiti

Umjesto izlista programa, koji je najčešće samo mrtvo slovo na papiru, stvarne rezultate naših programa možete vidjeti na sljedećim linkovima gdje možete pronaći neke od radova dosadašnjih polaznika Škole fotografije Fotonaut.

http://www.fot-o-grafiti.hr/novosti/foto-doga%C4%91anja/fotonaut-2014
http://fot-o-grafiti.hr/novosti/foto-doga%C4%91anja/fotonaut-2015-izlo%C5%BEba-polaznika-%C5%A1kole-fotografije-fotonaut
http://www.fot-o-grafiti.hr/tecajevi/%C5%A1-se-radi-na-te%C4%8Daju-fotografije

Objavljeno: 10.12.2015.