Upišite tečaj "Estetika fotografije" (23. 11. 2015.) i promatrajte svijet kreativno

Tečaj „Estetika fotografije“ specifičan je za Školu fotografije Fotonaut i nitko drugi ne nudi takav program.

Kad netko drugi upotrijebi riječ estetika ustvari misli na fotografsku kompoziciju i to na samo jedan aspekt kompozicije, geometriju i slaganje dijelova slike prema geometrijski ustrojenim pravilima. Kad mi upotrijebimo riječ estetika koristimo je u znatno širem značenju.

Propitujemo sam smisao fotografije, učimo kako promatrač gleda fotografiju, a kako mi trebamo uočavati elemente scene koja će postati naša buduća fotografija. Što privlači pogled promatrača na slici, a što ga iritira te samim tim i odbija. Kroz uočavanje motivacijskih obrazaca određujemo intuitivan pristup kompoziciji koji se razlikuje od onog geometrijskog - analitičkog pristupa.

Definiramo što tvori ambijent i koji elementi djeluju na atmosferu buduće fotografije. To su samo neka znanja koje obrađujemo na ovom tečaju, a koji se kasnije produbljuju na modulima Estetika fotografije 2 i 3.

U ponedjeljak, 23. listopada 2015., u 20 sati u samom centru grada Zagreba (Trg žrtava fašizma 14), pod vodstvom predavača mr.sc. Damira Tiljka - osnivača Škole fotografije Fotonaut -  započinje tečaj "ESTETIKA FOTOGRAFIJE 1". Trajanje je tri tjedna - dva puta tjedno (ponedjeljak i srijeda) od 20 do 22 sati.

tečaj fotografije - estetika fotografije _Skola fotografije fotonaut by Damir Tiljak

Škola fotografije Fotonaut poznata je po svojim suvremeno koncipiranim tečajevima, a tečajevi estetike - koji su organizirani u tri modula - ujedno su i jedni od najtraženijih među polaznicima.

Tečaj "Estetika fotografije" dio je suvremeno koncipiranog modela obrazovanja koji je 2004. godine pokrenuo prvi hrvatski fotografski portal Fot-o-grafiti pod stručnim vodstvom mr. sc. Damira Tiljka. Radi se o modularnom sustavu u kojem se tečajevi različitih tematika nadovezuju jedan na drugi, a u kojem zainteresirane osobe mogu upisati tečaj koji ih zanima. Za potrebe takvog programa proučeni su programi i metodologije rada vodećih obrazovnih centara u svijetu koji se bave tematikom fotografije.

Sve informacije i obavijesti možete dobiti ako nam pošaljete upit o školi fotografije Fotonaut na kontakt: http://www.fot-o-grafiti.hr/kontakt

Kontakt i informacije i putem Facebooka:
Škola fotografije Fotonaut https://www.facebook.com/fotonaut
Fot-o-grafiti.hr  https://www.facebook.com/Portal.Fotografiti

Umjesto izlista programa, koji je najčešće samo mrtvo slovo na papiru, stvarne rezultate naših programa možete vidjeti na sljedećim linkovima gdje možete pronaći neke od radova dosadašnjih polaznika Škole fotografije Fotonaut.

http://www.fot-o-grafiti.hr/novosti/foto-doga%C4%91anja/fotonaut-2014
http://fot-o-grafiti.hr/novosti/foto-doga%C4%91anja/fotonaut-2015-izlo%C5%BEba-polaznika-%C5%A1kole-fotografije-fotonaut
http://www.fot-o-grafiti.hr/tecajevi/%C5%A1-se-radi-na-te%C4%8Daju-fotografije

 

Objavljeno: 17.11.2015.