Brzi auti i još brži motori

Automotodrom Grobnik danas je ugostio skupinu Fotonauta

Automotodrom Grobnik © Damir Tiljak

Fotografiranja na zanimljivim lokacijama, otvaranje dviju izložbi (Novska i Zagreb), snimanje modne revije, sudjelovanje u snimanju atraktivnog stranog filma, priprema za sudjelovanje na Međunarodnom festivalu fotografije u Švedskoj i na kraju snimanje auto i moto utrka na  Automotodromu Grobnik, sve smo to odradili u manje od mjesec dana. Kraj školske godine bio nam je izrazito aktivan, toliko aktivan da nismo stigli sve to u potpunosti medijski popratiti, tako da ćemo se morati vraćati unazad s tekstovima i fotografijama.

Automotodrom Grobnik © Damir Tiljak

U subotu 14. srpnja skupina od 12 Fotonauta posjetila je Automotodrom Grobnik. Cijelu organizaciju za nas je odradila firma Neo orbis, u fotografskom svijetu najpoznatija kao zastupnik kompanija Pentax i Sanyo (Eneloop baterije). Hvala Borisu i Anamariji! Dobili smo akreditacije i imali posebnu povlasticu fotografiranja uz samu pistu. Za to zahvaljujemo Andreju, koji nas je također primio u kafiću "Deda", gdje su nas on i Boris počastili ledenim pićem i vrhunskim hamburgerima.

Automotodrom Grobnik © Damir Tiljak

Cure su se provozale u Jaguaru i Porscheu, a dečki u nekim drugim autima, samo što nas nisu nagovorili da projurimo i po pisti. Svima nam ovo je bio vrhunski doživljaj, blizina piste, buka motora, adrenalin, jedinstvena prilika za fotografiranje, što još poželjeti možemo? Snimili smo odlične fotografije, razmjenjivali objektive, raspravljali o opremi, pričali o iskustvima, upoznali nove ljude, dogovorili nova snimanja.

Automotodrom Grobnik © Damir Tiljak

Neo orbis nam je za fotografiranje ustupio Pentax K-5 s nizom objektiva od kojih se za ovaj tip fotografiranja najkorisnijim pokazao Pentax SMC DA* 60-250mm f/4 ED [IF] SDM. Sve fotografije koje prate ovaj tekst snimljene su s tim objektivom i aparatom Pentax K-5. Aparat je radio brzo i pouzdano, automatsko izoštravanje je u načinu rada stalnog izoštravanja (Continuous AF) bez problema pratilo brze automobile i još brže motore. Fotonauti su proveli još jedan zanimljiv dan ispunjen novim iskustvima i novim fotografskim znanjima!

Automotodrom Grobnik © Damir Tiljak

Objavljeno: 14.07.2012.