Međunarodni edukativni program – radionica vjenčane fotografije

U sklopu edukacijskih programa škole fotografije Fotonaut sve je više programa međunarodne suradnje.

Nakon opsežnih priprema održanih tijekom 2010. godine u 2011. započeli smo s programima na engleskom jeziku, za strance koji su na duže vrijeme došle živjeti u Zagreb. Održano je nekoliko programskih cjelina kao što su Modna fotografija, Tečaj opće fotografije, Estetika fotografije 1 i Tečaj digitalne obrade fotografija.

© Fabio Camandona

S ovakvim iskustvom bilo je lakše krenuti u programe međunarodne suradnje, pa su uskoro krenuli programi predavanja i radionica održanih u inozemstvu: Sloveniji, Švedskoj i Mađarskoj.

© Fabio Camandona

U trećoj fazi programa međunarodne suradnje došli smo do toga da strane edukatore i predavače dovedemo u Zagreb. Ovaj je program znatno olakšan ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju. Tako za mjesec listopad planiramo održati radionicu Fotografiranje vjenčanja. Radionicu će održati talijanski fotograf Fabio Camandona. Više informacija o programu i uvjetima sudjelovanja objavit ćemo za desetak dana. Za sada možemo reći samo da je Fabio samozatajan fotograf koji dolazio s novim idejama i trendovima u području vjenčane fotografije kao što je na primjer noćna ambijentalna fotografija. Fabio je također iskusan predavač i organizator, a svoje je znanje odlučio podijeliti s hrvatskim fotografima na ovoj jedinstvenoj radionici.

© Fabio Camandona

Objavljeno: 29.07.2013.