Upišite osnovni tečaj fotografije - 26. 10. 2015. - Zagreb

Nova grupa osnovnog tečaja fotografije Škole fotografije Fotonaut pod nazivom OPĆA FOTOGRAFIJA započinje u ponedjeljak, 26. 10. 2015. Trajanje je mjesec dana - dva puta tjedno po dva puna sata.

Na vrijeme si osigurajte mjesto ukoliko želite pohađati suvremeno koncipirana predavanja u samom centru grada Zagreba (Trg žrtava fašizma 14), pod vodstvom predavača mr.sc. Damira Tiljka.

U Općoj fotografiji uči se sve što je potrebno za samostalan kvalitetan rad. Program se sastoji od mnoštva elemenata, uključeni su svi važni elementi upravljanja aparatom, kontrola svih tehničkih parametara slike (ekspozicija, dubinska oštrina, oštrina pokreta), osnove estetike i kompozicije, upravljanje mjerenjem svjetla i funkcijama izoštravanja, korištenje programskih postavki, osnove optike, osnove osvjetljenja, kontrola bljeskalice, izbor i upotreba stativa ...

Česti su upiti o tečaju digitalne fotografije - svi materijali na svim tečajevima su vezani na digitalnu fotografiju, pa tako i tečaj Opće fotografije. Danas se 95% fotografije radi digitalno i to je princip rada na ovom tečaju (analogna fotografija obrađuje se na posebnom tečaju crno-bijele fotografije). Gradivo na tečaju Opće fotografije može koristiti i onima koji rade analogno, ali je u suštini vezano za digitalnu fotografiju.

Mirko-Grubor_Gljiva-Dimara_škola-fotografije-Fotonaut-2014

Tečaj opće fotografije dio je suvremeno koncipiranog modela obrazovanja koji je 2004. godine pokrenuo prvi hrvatski fotografski portal Fot-o-grafiti pod stručnim vodstvom mr. sc. Damira Tiljka. Radi se o modularnom sustavu u kojem se tečajevi različitih tematika nadovezuju jedan na drugi, a u kojem zainteresirane osobe mogu upisati tečaj koji ih zanima. Za potrebe takvog programa proučeni su programi i metodologije rada vodećih obrazovnih centara u svijetu koji se bave tematikom fotografije.

Naši polaznici izlažu po svijetu, prodaju fotografije, bave se fotografijom profesionalno ili poluprofesionalno, upisuju fotografiju na umjetničkim akademijama...

Škola je niz godina djelovala u prostoru Fotokluba Zagreb, a od 2015. godine radi na novoj lokaciji u centru grada Zagreba na adresi: Trg žrtava fašizma 14. Tu se edukacija odvija u zgradi Zagrebačke zajednice tehničke kulture u suradnji sa Zagrebačkim foto kino savezom.

Sve informacije i obavijesti možete dobiti ako nam pošaljete upit o školi fotografije Fotonaut na kontakt: http://www.fot-o-grafiti.hr/kontakt

Kontakt i informacije i putem Facebooka:
Škola fotografije Fotonaut https://www.facebook.com/fotonaut
Fot-o-grafiti.hr  https://www.facebook.com/Portal.Fotografiti

Umjesto izlista programa, koji je najčešće samo mrtvo slovo na papiru, stvarne rezultate naših programa možete vidjeti na sljedećim linkovima gdje možete pronaći neke od radova dosadašnjih polaznika Škole fotografije Fotonaut.

http://www.fot-o-grafiti.hr/novosti/foto-doga%C4%91anja/fotonaut-2014
http://fot-o-grafiti.hr/novosti/foto-doga%C4%91anja/fotonaut-2015-izlo%C5%BEba-polaznika-%C5%A1kole-fotografije-fotonaut
http://www.fot-o-grafiti.hr/tecajevi/%C5%A1-se-radi-na-te%C4%8Daju-fotografije

Objavljeno: 18.10.2015.