Tečaj opće fotografije 2012.

U Fotoklubu Zagreb na rasporedu je novi Tečaj opće fotografije. Upisi na tečaj održat će se 17. rujna, a zbog velikog interesa biti će dva termina. Prvi termin je ponedjeljkom i četvrtkom od 18 - 20 sati, dok će se drugi termin održavati ponedjeljkom i četvrtkom od 20 - 22 sata. Tečajevi se održavaju u prostorijama Fotokluba Zagreb, Ilica 29 - treći kat, 10000 Zagreb.

Mototrke na Grobniku snimljeno na radionici © Damir Tiljak

Raspored za 17-ti je sljedeći: od 18 - 18.30 upisi za polaznike koji su se predbilježili i rezervirali termin za tečaj od 18 - 20. Tijekom upisa biti će i podjela radnih materijala upisanim polaznicima. Nakon toga slijedi kratka prezentacija sustava tečajeva i Škole fotografije Fotonaut te priprema za nastavu, koja kreće 20. rujna.

Ista će se procedura ponoviti za polaznike koji su se predbilježili za termin od 20 sati. Upisi će biti od 20 do 20.30 ili duže ukoliko bude bilo potrebno, svima koji se upišu biti će podijeljen radni materijal, kao i u ranijem terminu završavamo s prezentacijom sustava tečajeva i Škole fotografije Fotonaut, pripremom za nastavu, te odgovorima na pitanja, ukoliko ih bude bilo.

Getting through © Ivana Cesarec

Fotografija je u svim svojim segmentima jedno od najdinamičnijih područja koje postoji. Gotovo svake godine uvodi se neki novitet, potrebna znanja i vještine stalno se nadograđuju i proširuju. Naš se sustav edukacije tome izvrsno prilagođava pa ga stalno nadopunjujemo kako bi svi koji nas prate ostali u samoj špici događanja. Pa ipak osnove na kojima fotografija počiva nisu se promijenile već cijelo stoljeće, temeljna znanja koje fotograf treba ostala su ista. U prvoj smo najavi tečaja napisali: " Ove godine gradivo tečaja je nadopunjeno novim elementima i primjerima, tako da smo za novu generaciju polaznika pripremili novi, poboljšan tečaj." Što to zapravo znači?

Sinj © Damir Tiljak

Na temelju dosadašnjih iskustava u programu tečaja smanjili smo, a ponegdje i potpuno izbacili, dio gradiva za kojeg smo zaključili da je manje važan. Tako dobiven prostor iskoristili smo za nove poboljšanje primjere već postojećeg gradiva, nove ilustracije, fotografije i animacije. Dio gradiva o osnovama smo proširili i na nove načine primjene, a preraspodijelili smo i projekte (vaše "domaće zadaće") koje trebate odraditi tako da Vam damo više vremena za izradu onih težih i kompliciranijih. Ciljevi tečaja su ostali isti, dobiti sve potrebno znanje za samostalno bavljenje fotografijom na osnovnoj razini, kako tehničkoj, tako i estetskoj, sistematizirati znanje onima koji su ga pokupili u "komadićima" preko interneta i ostale literature i izgraditi temelje na koje će se lako i jednostavno nadograđivati potrebno znanje za bavljenje naprednom amaterskom ili profesionalnom fotografijom.

Anamarija - snimljeno na radionici © Damir Tiljak

Uz ovakav pristup Tečaj opće fotografije odlično će Vas pripremiti za sve buduće nadogradnje znanja i vještina potrebnih za opstanak u sve kompliciranijem svijetu fotografije.

Za sve dodatne informacije oko ovog tečaja možete nas kontaktirati preko mail adrese koja je kao kontakt navedena na dnu stranice ili preko našeg Facebook profila.

Objavljeno: 14.09.2012.