Iva Korenčić: FIELD NOTES

Field notes - izložba fotografija multimedijalne umjetnice Ive Korenčić – otvara se u ponedjeljak 6. ožujka 2017. godine u 19 sati u zagrebačkoj Galeriji Spot.

Iva Korenčić - izlozba FIELD NOTES

Iz opsežnijeg projekta, na kojem autorica radi zadnjih pola godine, iskristalizirale su se manje cjeline te je tako nastala i ova izložba.

Iva Korenčić - izlozba FIELD NOTES

U fotografskom projektu Field notes autorica proučava i bilježi preklapanja životnih, prirodnih i umjetničkih procesa. U samom stvaranju bavi se prikupljanjem pojedinačnih isječaka vlastite intimne problematike prikazujući ih kroz metaforičke fotografske zapise. Pozivajući se na pitanja samoodrživosti i kontinuiteta osobne transformacije, istražuje načine bilježenja (ne)vidljivih tragova i zrcaljenja osobnih procesa u prirodnom okolišu. Fotografiranjem i poetskim bilješkama, preispituje i eksperimentira s mogućnostima i kapacitetom tih dvaju medija u bilježenju određenih emocionalnih stanja. Poetske bilješke nastale kao sastavni dio kreativnog procesa introspekcije omogućuju poniranje u uzorke koji su iza, a ponekad i ispred fotografija.

Iva Korenčić - izlozba FIELD NOTES

Iva Korenčić (1986.) autorica je na području multimedije. Studirala je ples na SEADu – salzburškoj eksperimentalnoj plesnoj akademiji i završila je BA studij snimanja i fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Već dugi niz godina surađuje kao autor, redatelj, snimatelj, fotograf i montažer na nizu plesnih, izvedbenih i multimedijskih projekata s etabliranim hrvatskim i inozemnim umjetnicima te s umjetničkim organizacijama poput Sodaberg koreografskog laboratorija, O.N.E. umjetničke organizacije, Centra za ples i umjetničko istraživanje, Platforme.hr, itd. Njen fotografski rad nagrađivan je i objavljivan u raznim časopisima i knjigama, a realizirala je više grupnih i jednu samostalnu izložbu (Bodily). Trenutno se najviše bavi fotografskim radom u sklopu ongoing fotografskih projekata Field notes i Training imperfection. Živi i radi u Zagrebu.

Iva Korenčić - izlozba FIELD NOTES

Izložbu organiziraju Mirna Levaković Lombarović i Andrea Radmanić, studentice diplomskog studija Muzeologije i upravljanja baštinom na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u sklopu kolegija Kustoske prakse.

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 06.03.2017.