Lica žene

U Fotoklubu Zagreb, Ilica 29/III, Zagreb u tijeku je izložba Lica žene. Fotografije izlaže Marija Buljeta. Izloženo je 32 fotografije velikog formata.

Photo © Marija Buljeta

Izložba ostaje otvorena do do petka 12. travnja 2014., a moguće ju je pogledati radnim danom od 11 - 17, utotkom od 11 - 15.

Photo © Marija Buljeta

Marija Buljeta predstavlja nam izložbu „Lica žene“ posvećenu tom bajkovitom i muškarcima često misterioznom biću. Žena - nikad jednostavna i jednostrana, već slojevita i mnogostruka - inspiracija je umjetnicima od samih začetaka umjetničkog izražavanja. Uloge koje Marija Buljeta dodjeljuje svojim modelima raznovrsne su i neobične. U fotografijama se pojavljuju novi svjetovi, od onih gotovo svakodnevnih do potpuno nadrealnih, a u njima uvijek dominira žena kao prekrasna muza koja u autorici budi strast za fotografskim izražavanjem. Na taj nas način kroz svoje fotografije poziva u jedan dublji, slojeviti, svijet mašte u kojem fotografsku strast realizira ponirući u skrivene suptilnosti žene.

Photo © Marija Buljeta

Autorici ne nedostaje ljubavi prema ženskoj ljepoti. U radu s modelima traga za osobnošću i stavom koji nastoji prenijeti na fotografiju, ali isto tako definira prirodu žene kroz njihov izgled koji potencira sve ono lijepo što žene u sebi nose. Svaki autorski rad nosi pečat osobnosti osobe koja ga stvorila, pa tako i onaj koji nam Marija predstavlja na ovoj izložbi. Najbolji dokaz tome je da izlaže i autoportrete u kojima kroz odraz vlastite prirode reflektira razumijevanja drugih žena. Gledatelju nastoji predstaviti više od onog oku vidljivog, dublje tkanje ženske osobnosti, šaljući tako poruku koja je i osobna koliko i univerzalna.

Photo © Marija Buljeta

Kao što sama autorica kaže: „Žene na mojim fotografijama odraz su obostranog razumijevanja i njihovih osobnosti koje sam tako rado obilježavala putem fotografskog medija. Zato velika zahvala svim ženama koje su pozirale pred mojim objektivom, bez njih ova izložba ne bi bila moguća.“

Photo © Marija Buljeta

mr. sc. Damir Tiljak

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 04.04.2014.