Najkolekcija 2012.

U utorak, 4. prosinca 2012. u 19.30 sati, u Galeriji Fotokluba Zagreb, Ilica 29/3, otvorenje je izložbe Najkolekcija 2012.

Dance of Life © Slavko Radman

Pred kraj kalendarske godine, u Fotoklubu Zagreb već se tradicionalno održava natječajna izložba "Najkolekcija". Cilj je ove izložbe predstaviti najbolje kolekcije članova kluba nastale tijekom godine. I ove je godine, kao i prethodnih, odaziv bio odličan, 47 autora prijavilo je 72 kolekcije. Žiri u sastavu Neda Rački AFIAP, Miljenko Marotti EFIAP i Božidar Kasal AFIAP, odabrao je za izlaganje 18 kolekcija od 16 autora. Kao i uvijek mnoštvo je odličnih kolekcija ostalo neizloženo zbog ograničenog prostora galerije, a one izložene i nagrađene poslužit će kao motivacija svim članovima kluba za rad na kolekcijama u godini koja dolazi. Ovogodišnji su radovi još jednom potvrdili raznolikost stilova i koncepata te visoku umjetničku razinu fotografskih radova članova Fotokluba Zagreb.

Izložba ostaje otvorena do14. prosinca 2012., a moguće ju je pogledati svaki radni dan tijekom uredovnog vremena Fotokluba Zagreb.

My name is Luk(a) © Valentina Bunić

Žiri je dodijelio jedno prva, dva druga i tri treća mjesta, te tri pohvale. Popis nagrađenih, pohvaljenih i primljenih autora:

1. mjesto - Slavko    Radman
2. mjesto - Janko    Cvitaš
2. mjesto - Valentina    Bunić
3. mjesto - Ivana    Cesarec
3. mjesto - Zoran    Kulušić-Neral
3. mjesto - Snježana    Požar

Primjerak © Janko Cvitaš

Pohvale:
Željko Jovanović
Božo Marijančić
Ivo Pedišić   

Primljene su kolekcije sljedećih autora:
Dren Butković
Mario Radaković
Dražen Tirić
Biljana Knebl
Damir  Kušen
Renato Pejković
Karmen Stošić

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 04.12.2012.