Salon fotografije Vinkovci 2013

I ove godine Fotoklub Vinkovci u okviru Salona fotografije Vinkovci 2013. organizira natječajnu izložbu fotografija, s ciljem promicanja vrijednosti fotografije i fotografskog stvaralaštva u Republici Hrvatskoj. Natječaj je otvoren za sve fotografe, amatere i profesionalce, pojedince i fotoklubove iz Republike Hrvatske.

Grand prix 2012 - Vesna Đukić - Laste odletjele su jučer

Korijeni izlagačke fotografije u Vinkovcima sežu do daleke 1954. godine, kada je grupica zaljubljenika u ovaj likovni izraz priredila prvu zajedničku izložbu. Kao u svakom životu, smjenjivala su se i foto-klubu “Vinkovci” bolja i lošija vremena. Foto-klub Vinkovci organizirao je izložbe, tečajeve i foto radionice. Taj je trud ostavio prepoznatljive tragove u tokovima hrvatske fotografije, da bi kulminirao organizacijom Salona  fotografije koji je prvi put pokrenut u 2000. godine. Od tada se salon održava svake godine, bez obzira na teškoće s kojima se organizatori suočavaju.

1. nagrada za kolekciju - Iva Lulić - Artusi 1

Nakon mnogih godina napornog organiziranja izložbi po različitim prostorima i galerijama, godine 201. Fotoklub Vinkovci konačno je dobio i svoj izlagački prostor, a to je Galerija fotografije Meraja, Trg Sv. Ilije i Sv. Vinka, Vinkovci. U tom će prostoru biti izložen i Salon fotografije Vinkovci 2013.

Meraja

Nagrade Salona fotografije Vinkovci 2013 osigurao je Fototeh grupa d.o.o. Nikon ekskluzivni distributer za Hrvatsku.

Nagrada za Grand prix Salona je fotoaparat Nikon1 V1 KIT +1 NIKKOR 10-30mm

Prva nagrada za fotografiju fotoaparat – Nikon COOLPIX L610

Prva nagrada za kolekciju fotografija fotoaparat – Nikon COOLPIX L610

1. nagrada za kolekciju - Iva Lulić - Artusi 2

Druga nagrada za fotografiju – Nikon Foto torba

Druga nagrada za kolekciju fotografija – Nikon Foto torba

Treća nagrada za fotografiju – Nikon majica s kapuljačom

Treća nagrada za kolekciju fotografija – Nikon majica s kapuljačom

1. nagrada za kolekciju - Iva Lulić - Artusi 3

Propozicije i natječaj nalaze se ovdje, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na adresi elektroničke pošte: salonfotografijevinkovci2013@gmail.com

Izložba je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vinkovaca i Hrvatskog fotosaveza.

1. nagrada za kolekciju - Iva Lulić - Artusi 4

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 19.02.2013.