Dren Butković - Moj grad, moji ljudi

Prva samostalna izložba Drena Butkovića pod nazivom "Moj grad, moji ljudi" može se pogledati u LP Caffe baru, Račkoga 11 do 18. veljače 2016. godine.

Golubovi - Dren Butković

Autor o izložbi:

Izbor 17 crno-bijelih fotografija koje izlažem na svojoj prvoj samostalnoj izložbi čine manji dio veće kolekcije koja je nastajala u zadnjih 5 godina. Zagreb je grad u kojem živim i radim više od 20 godina i dao sam si za pravo nazvati ga „mojim gradom“. Volim duge jutarnje šetnje mojim gradom, volim promatrati ljude oko sebe i pronalaziti skrivenu ljepotu u običnim stvarima koje me okružuju. Smatram da jedan grad ne može postati fotografski „potrošen“ te da se uvijek može pronaći novi motiv, trenutak ili doba dana iz kojeg može nastati nova, zanimljiva i neponovljiva fotografija. „Moji ljudi“ su naizgled slučajni prolaznici koje pokušavam ukomponirati u kadar tako da dočaraju dušu i ritam grada. Možda Vas izložba potakne da usporite užurbani ritam hoda prilikom iduće šetnje gradom te i sami pronađete skrivenu ljepotu Zagreba. Vjerujem da će kolekcija iz dana u dan sve više rasti …

Pred polazak - Dren Butković

Dren Butković rođen je u Puli 1970. godine, a po struci je diplomirani inženjer elektrotehnike. 

Kupnjom digitalnog SLR aparata 2005. godine počinje intenzivnije fotografirati, više učiti i uspoređivati se s drugim autorima. Želja za napretkom je velika, ali nakon nekoliko godina samoobrazovanja dolazi, kako sam kaže, do točke gdje više ne vidi pozitivne pomake u svojim radovima. Godine 2010.  postaje član Fotokluba Zagreb i odlučuje, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo, upisati Školu fotografije Fotonaut koju vodi Damir Tiljak, poznati fotograf i urednik portala Fot-o-grafiti.hr. „Pohađam niz tečajeva i radionica na kojima dobijam nova znanja i vještine, a moj pogled na fotografiju mijenja se iz korijena“, kaže Butković. 

Fali peti - Dren Butković

Dolaskom u FKZ počinje izlagati fotografije i do sada su njegove fotografije bile izložene na nekoliko salona fotografije te klupskih izložbi u Hrvatskoj i svijetu. Pretežno radi crno-bijele fotografije. Zagreb, rodna Pula i Istra česti su motivi njegovih fotografija. Portretna fotografija također je u fokusu njegovog interesa.

Organizator izložbe je Udruga Fijaker.

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 09.02.2016.