Modni ormar

Organizira se novo modno događanje neprofitnog karaktera pod nazivom "Modni ormar".

U organizaciji Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu sredinom svibnja ove godine u suradnji s još nekoliko fakulteta zagrebačkog Sveučilišta (Arhitektonskim fakultetom, Akademijom dramskih umjetnosti, Akademijom likovnih umjetnosti) i ostalim zainteresiranim srodnim visokoškolskim i obrazovnim institucijama organizirati će se modno događanje neprofitnog karaktera pod nazivom "Modni ormar".

Ciljevi Modnog ormara su:
- promocija i afirmacija hrvatskog modnog dizajna u okviru dizajnerske struke
poticanje mladih dizajnera u osmišljavanju i stvaranju vlastitog prepoznatljivog modnog izričaja i njihovog ravnopravnog sudjelovanja na internacionalnoj modnoj sceni;
- putem natjecanja, omogućiti pojavljivanje i prezentaciju (školovanih) mladih dizajnerskih talenata;
- postati tradicionalno modno događanje, svojom kvalitetom prepoznatljivo u domaćoj i inozemnoj javnosti i stručnim krugovima;
- povezivanje obrazovnih institucija koje školuju mlade kadrove iz područja dizajna s ciljem unisonog jačanja poveznica različitih segmenata struke.

U okviru Modnog ormara održavat će se prezentacije i natjecanja.

Prezentacije će obuhvaćati izložbe produkt dizajna vezanog uz modu, (modnih ilustracija), modne fotografije, te revije etabliranih hrvatskih modnih dizajnera i reviju kostima.

U natjecateljskom dijelu održat će se revije modnih kolekcija dvanaest natjecatelja/natjecateljica odabranih od strane stručnog žirija. Kolekcije će biti podijeljene u tri kategorije: pret-a-porter, ulična moda i visoka moda. Za svaku od navedenih kategorija na završnoj večeri Modnog ormara dodijelit će se nagrada.

Sve informacije možete pronaći na adresi: http://www.modniormar.ttf.hr

Kategorija: 
Modna fotografija

Objavljeno: 12.04.2006.