Photoshop CS3

Novosti u Photoshopu CS3 i Photoshopu CS3 Extended

U novoj inačici svjetski najpopularnijeg programa za obradu fotografija ugrađeno je niz dodataka i poboljšanja koji će svakom fotografu pomoći da brže i jednostavnije obradi svoje fotografije i pripremi ih za ispis ili prezentaciju. Uz ostalo to su:

· Smart Filters
· Quick Selection and Refine Edge tools
· Better raw-image processing
· Enhanced Vanishing Point with 3D support
· Enhanced 32-bit HDR support
· Improved Adobe Bridge
· Black-and-white conversion
· Improved Curves
· Photomerge® with advanced alignment and blending
· Automatic layer alignment
· Automatic layer blending
· 3D compositing and texture editing
· Movie Paint
· 2D and 3D measurement tools
· Photoshop Lightroom™ integration
· Streamlined interface

Usporedite mogućnosti verzija CS3 i CS3 Extended ili pogledajte promotivne video materijale na adobeovom site -u o novostima u CS3 i novostima u CS3 Extended.

U ovom kratkom osvrtu ukazat ćemo samo na neke zanimljive nove mogućnosti.

Quick Selection and Refine Edge tools

Quick selection tool omogućuje da se objekt, usprkos različitim bojama koje sadrži, za čas selektira. (tzv. magic wand na steroidima) Nakon odabira odgovarajućeg brusha u opcijama quick selection tool, povlačenjem i "bojanjem" pomoću brusha novog alata radimo brzu selekciju.

Select - refine edge opcija

Koristi se za daljnju poboljšanje rubova napravljene selekcije ili omogućuje pogled na selekciju na različitim pozadinama ili u obliku maske.

Smart filters

Omogućuju da se bez dodavanja novih layera, slici dodaju različiti efekti koji se naknadno mogu mijenjati. Desnim klikom miša na postojeći layer odaberite Convert to smart object. Izaberete filtar koji želite (npr: Filter - Blur - Gaussian blur) pa zatim možda (Filter - Distort - Glass) i mijenjajte naknadno njihove opcije.

Black-and-white conversion

Image - Adjustments - Black and White koji sa dodatnim opcijama omogućuje precizniju konverziju obojenih slika u crno-bijele.

Faster, more flexible asset management with Adobe Bridge CS3

Novi Adobe Bridge CS3 koji se nalazi u sklopu Photoshopa i služi za organiziranje i pregled fotografija je puno brži.

Filter panel omogućuje pretragu fotografija po formatu (jpeg, tiff, psd...), te se fotografije mogu rangirati sa zvjezdicama i na taj način pretraživati. Ugrađen je i Loop tool tj. lupa koja omogućuje da se brzo zumira dio slike radi provjere oštrine ili teksta.

Better raw-image processing

Photoshop Camera Raw plug-in je poboljšan, a dodani su novi alati kao što je Fill Light i Dust Busting.

A tu je i novi Adobe® Photoshop® Lightroom™ software napravljen za fotografe za brže organiziranje i jednostavniju obradu velikog broja digitalnih fotografija.

Kategorija: 
Foto Software

Objavljeno: 11.05.2007.