Canon XEED SX7 Mark II

Canon predstavio nove projektore i rješenja za prikaz koja nude vrhunsku kvalitetu slike

Canon je predstavio niz novih proizvoda i usluga kojima se na tržište poslovnih projektora uvodi najveća kvaliteta usluge.
Canonova linija XEED obogaćena je novim projektorima XEED SX7 Mark II i XEED SX7 Mark II Medical, koji se odlikuju novim načinima optimizacije projekcije fotografija i rendgenskih snimaka uz poboljšanu reprodukciju boje, odnosno sivih tonova.

Canon je predstavio i tri nova paketa koja će korisnicima omogućiti da maksimalno iskoriste Canonove projektore: rješenje Passive Three-Dimensional Imaging, Colour Calibration i sustav AcuScreenPRO. Osim toga, Canonova ekonomična linija projektora utemeljenih na LCD tehnologiji LV ažurirana je brojnim ekološkim značajkama te proširena dvama novim modelima.

XEED – vrhunske slikovne performanse

XEED SX7 Mark II koristi Canonovu tehnologiju LCOS (Liquid Crystal on Silicon – tekući kristali na siliciju) za stvaranje svijetlih, živopisnih i vrlo detaljnih slika. Taj je model nasljednik popularnog projektora

XEED SX7, a odlikuje se iznimnom svjetlinom od 4000 lumena, visokom razlučivošću SXGA+ i omjerom kontrasta od 1000:1. Model XEED SX7 Mark II nudi i novi način rada Photo, koji korisnicima omogućuje kompenziranje svjetline i tona ambijentalnog osvjetljenja putem niza postavki unaprijed programiranih u projektor. Taj način rada kompenzira ambijentalno osvjetljenje prilagodbom projektiranih boja, čime se postiže prikaz sličniji onom kakav bi bio na sRGB monitoru.

Model XEED SX7 Mark II Medical nudi način rada za simulaciju DICOM-a s 21 unaprijed definiranom postavkom, čime se korisnicima omogućuje optimizacija reprodukcije u sivim tonovima u skladu s ambijentalnim osvjetljenjem te se ističu sitni detalji na digitalnim rendgenskim snimkama i tako nadopunjuje sustav za pohranu slika i komunikaciju (Picture Archiving and Communication System, PACS) koji korisnici možda koriste.

Slikovna rješenja za optimalne rezultate

Rješenje Colour Calibration

Korisnicima koji koriste dva ili više projektora radi prikaza na više zaslona Canonovo će rješenje za kalibraciju boja Colour Calibration postati nezamjenjivo jer omogućuje usklađivanje raspona boja dvaju susjednih projektora radi eliminacije problema nepodudarnosti boja.
Fotografi, dizajneri i inženjeri koji koriste to rješenje svojim će fotoaparatom Canon Digital EOS ili PowerShot – postavljenim na stalak i povezanim s računalom na koje je instalirana programska oprema Colour Calibration – snimiti više fotografija dviju projiciranih slika. Pomoću prikupljenih podataka programska oprema Colour Calibration automatski kalibrira jedan projektor prema drugom te stvara glatku i jednostavnu sliku bez ružnih prijelaza boja vidljivih oku pri pomicanju s jedne strane na drugu.

Rješenje Passive 3D

Canonovo novo rješenje Passive Three-Dimensional Imaging u kreativni i inženjerski sektor uvodi visokokvalitetnu 3D tehnologiju koja ne zamara oči.

Za primjenu tog 3D rješenja potrebna su dva projektora XEED koja iz odgovarajućeg izvora dobivaju DVI signal. Ispred svakog su objektiva smješteni posebno osmišljeni filtri za polarizaciju koji blokiraju onaj dio slike koji će projicirati drugi uređaj. Pomoću odgovarajuće programske opreme za reprodukciju 3D sadržaja videosadržaj se raspodjeljuje između dvaju projektora. Pomoću digitalnog pomaka objektiva koji nudi linija XEED slike za desno i lijevo oko savršeno se poravnavaju radi postizanja najboljeg mogućeg 3D doživljaja.

To "dvostruko XEED rješenje" čini 3D slike svjetlijima i jasnijima te manje zamara oči jer koristi Canonovu tehnologiju LCOS i filtre za polarizaciju pomoću kojih do zaslona stiže više svjetlosti. LCOS projektori nude vrhunski kontrast i realističniju reprodukciju boja, što je od ključne važnosti pri korištenju 3D sustava za prezentaciju dizajna novih proizvoda. Canonovo 3D rješenje za XEED čini dulje gledanje 3D sadržaja mnogo ugodnijim, što nije zanemarivo s obzirom na činjenicu da je profesionalna i obrazovna primjena 3D tehnologije sve raširenija.

Larivière AcuScreenPRO

Sustav AcuScreenPRO, ugrađeni sustav za kalibraciju za Canonovu liniju medicinskih projektora XEED, dostupan je od Canonova partnera, tvrtke Larivière GmbH. Pomoću programske opreme i luminantnog senzora omogućuje procjenu uvjeta u okolini, npr. tona i intenziteta ambijentalnog osvjetljenja, te vrste zaslona koji se koristi. Na temelju tih podataka AcuScreenPRO pomoću preciznih korekcija optimizira gradaciju od minimalne do maksimalne jakosti svjetlosti te omogućuje projekciju iznimno detaljnih rendgenskih snimaka u sivim tonovima . Snimke se prikazuju u najboljoj mogućoj kvaliteti za konkretne uvjete u prostoriji u kojoj se projektor koristi.
Serija LV – prema usklađenosti s ekološkim standardima tijekom 2010. godine

Budući da 2010. stupa na snagu europska direktiva o proizvodima koji koriste energiju (Energy using Products, EuP), Canonova je linija ekonomičnih procesora utemeljenih na LCD tehnologiji ažurirana te su dodana dva nova modela.


Model LV-7280 iznimno je ekonomičan XGA projektor svjetline 2200 lumena, osmišljen za primjenu u obrazovnim i uredskim okruženjima. Projektor LV-8215 drugi je Canonov ekonomičan WXGA model koji nudi dodatne mogućnosti korisnicima kojima treba projektor koji je istinski ekonomičan u svakom pogledu: pri kupnji, pri korištenju i s obzirom na učinak na okoliš.

Da bi Canonovi proizvodi bili u potpunosti usklađeni s europskim zakonima, serija LV nudi dulje trajanje žarulje od 4000 sati u normalnom načinu rada (5000 sati u tihom načinu rada) bez utjecaja na svjetlinu, čime se smanjuje količina otpada. Proizvodi iz te serije u stanju mirovanja troše manje od 0,7 W. Korisnicima koji žele veću kontrolu nad svojim utjecajem na okoliš serija LV nudi jedinstven mjerač ugljika, koji računa razliku u potrošnji električne energiju u tihom i normalnom načinu rada te prikazuje za koliko koji odabir smanjuje emisiju ugljičnog dioksida.

Kategorija: 
Video

Objavljeno: 11.02.2010.