Fashion Analysis

Izložba modnih fotografija članova Helsinki Camera Cluba

U Fotoklubu Zagreb, Ilica 29/III, Zagreb, otvorena je izložba modnih fotografija članova Helsinki Camera Cluba. Izložba ostaje otvorena do 27. svibnja i može se pogledati svaki dan tijekom radnog vremena kluba.

Eläinmuseo © Jenni Häyrinen

Helsinki Camera Club (www.kameraseura.fi) nalazi se u finskom gradu Helsinkiju i udruga je koja okuplja fotografske entuzijaste - ima preko 1300 članova i najveći je fotografski klub u Finskoj. Ove godine slave jubilarnu 90-godišnjicu svog postojanja. Osim mjesečnih druženja, članovi sudjeluju u aktivnostima u okviru specijaliziranih klupskih grupa: Priroda, Tehničke večeri, Osjećaji, Najmlađi, Izlagači, Učenje, Osobe, Tematske večeri - svi oni imaju svoja vlastita mjesečna okupljanja. Od siječnja 2008. godine klub je organizirao i predavanja i aktivnosti i na engleskom za svoje članove.
Članovi mogu testirati svoje vještine u natjecanja koja se održavaju na mjesečnim sastancima u okviru tematske skupine Priroda i Tematske večeri. Napredniji fotografi imaju mogućnost izlaganja na međunarodnim izložbama u kojima sudjeluje Camera Club. Članovi također imaju pristup biblioteci, crno-bijelom laboratoriju, digitalnom laboratoriju i studiju. Klub objavljuje fotografski časopis "Kameralehti".

Back to nature 2 © Noora Sandgren

Ove, 2011. godine Camera Club Helsinki obilježava 90. godina svoga postojanja - tim povodom na prijedlog Camera Cluba Helsinki u već uspostavljenim okvirima međusobne suradnje dogovoreno je da će se na istu temu "modna fotografija" održati izložbe fotografije u galerijama Camera Cluba Helsinki i Fotokluba Zagreb. Tako se kroz istu temu može pokušati sagledati koncepcijske pristupe ovisno i o tradiciji, kulturi, podneblju i ostalim uvjetima nastanka i razvoja fotografije u Finskoj i Hrvatskoj.

Eläinmuseo 3 © Jenni Häyrinen

Na izložbi su izloženi radovi nastali na radionici modne fotografije u Camera Clubu u siječnju 2011. godine. Modna fotografija, osim što reklamira modu, priča priču, stvara iluziju i u najboljem slučaju zaustavlja na sebi oko gledatelja. Svi sudionici radionice upoznali su se s osnovama modne fotografije, s karakteristikama koje čine modnu fotografiju uspješnom i koja je uloga fotografa u tom procesu. Sudionici radionice snimali su serije fotografija podijeljeni po grupama - radilo se u skladu sa zadatkom naručioca te oblikovanim scenarijem.

Ekipa 1: Niina Hörkkö, Petra Fagerström, Otto Nieminen

Ekipa 2: Jenni Häyrinen, Aleksander Lazarevski, Eerik Salonen, Juha Lento

Ekipa 3: Antti Verkasalo, Max Käär, Reino Havumäki

Ekipa 4: Katariina Pajunen,Kari Markovaara, Noora Sandgren

Kategorija: 
Foto Događanja

Objavljeno: 17.05.2011.