DreamColor

HP predstavio sustav koji podržava najviši standard dosljednosti digitalnih boja

HP je predstavio prvi visokointegrirani sustav koji pruža najveću razinu dosljednosti digitalnih boja na nizu uređaja. Kao inicijativa na razini cijele tvrtke, HP-ova tehnologija DreamColor nadovezuje se na više od 20 godina HP-ova iskustva sa slikama u boji, kako bi korisnicima pružila jamstvo osiguravanja točne, predvidljive i dosljedne boje na raznim uređajima. Taj sustav, najavljen na izložbi Photo Marketing Association (PMA), grafičkim će dizajnerima i profesionalnim fotografima najprije postati dostupna putem odabranih HP-ovih pisača. Ta će se tehnologija s vremenom implementirati u širem rasponu tržišta i kategorija HP-ovih proizvoda, uključujući i osobna
računala i monitore.

Percepcija boje složen je fenomen koji se sastoji od međudjelovanja svjetla i materijala kao što su papir i tinta te okruženja u kojem ih se promatra. Boje koje su svaki put točne i ne mijenjaju se između prikaza slike i njezina ispisa već dugo predstavljaju izazov inženjerima koji se bave slikovnom tehnologijom. Do sada nije bilo jednostavnog načina da se učinkovito kontrolira reprodukcija boja na raznim ulaznim uređajima, u raznim etapama obrade i na izlaznim uređajima.
HP DreamColor korak je prema rješenju u kojem svi uređaji koji sudjeluju u snimanju, dizajnu, uređivanju i ispisivanju radi jasne reprodukcije boja koriste zatvorene sustave kontrole utemeljene na senzorima.
"U HP-u dotaknuli smo dubinu doživljaja kako bismo osigurali najviši standard dosljednosti digitalnih boja u svim našim opsežnim proizvodnim linijama", izjavio je Vyomesh Joshi, izvršni potpredsjednik HP-ova odjela Imaging and Printing Group. "HP DreamColor pružit će našim korisnicima osjećaj sigurnosti u to da će njihova umjetnička namjera biti očuvana dok tijekom radnog procesa prelaze s uređaja na uređaj".

Joshi će na izložbi udruženja PMA u Las Vegasu održati pozdravni govor tijekom kojeg će mu se na podiju priključiti glavni suradnik na razvoju HP-ove tehnologije DreamColor, Jeffrey Katzenberg, glavni izvršni direktor i direktor tvrtke DreamWorks Animation SKG.
HP-ova inicijativa DreamColor nastala je iz HP-ovih uspjeha pri zadovoljavanju zahtjevnih standarda točnosti boje u tvrtki DreamWorks Animation SKG. HP s tvrtkom DreamWorks radi na novim tehnologijama od 2001. godine, kada su surađivali na animiranom filmu "Shrek". Godine 2005. te su tvrtke razvile HP-ov Halo Collaboration Studio koji tvrtkama omogućuje održavanje sastanaka uživo u stvarnom vremenu, na različitim mjestima po čitavom svijetu.
"Drago nam je što s HP-om radimo na rješavanju nekih od najtežih izazova pri stvaranju animiranih filmova", izjavio je Katzenberg. "Frustrirajući je nedostatak dosljednosti boja u cijeloj industriji zabave, od stvaranja do prikaza i ispisa. HP DreamColor rješava taj problem i omogućuje nam da se usredotočimo na ono najvažnije: stvaranje najboljih mogućih filmova."

Detaljnije informacije o HP-ovim tehnologijama DreamColor možete pronaći na adresi www.hpdreamcolor.com.

Kategorija: 
Foto Tehnologija

Objavljeno: 13.03.2007.