Lijepi kao Brad i Angelina jednim klikom

Ugrađena beauty opcija u Olympusovim fotićima pegla kožu i širi okice pa vaš dragi na fotkama više neće izgledati kao mlitava ribica, nego više kao"Bredonja Pit"

©

Željeli biste izgledati nešto kao "ispeglani" Brangelina na naslovnici Voguea - ako vam je znanje Photoshopa na nuli i kreće se prema jadnoj dvojčici, onda Olympusovi fotoaparati imaju pravu stvar za vas. Naime, šest Olympusovih modela imaju ugrađenu novu tehnologiju tzv. Beauty Mode koji će vam omogućiti da na fotkama izgledate upravo onako kako želite.

Beauty Mode je jedan od načina snimanja koji možete po želji odabrati prilikom samog fotografiranja, a baziran je na tehnologiji koja prepoznaje ljudska lica i kožu. Kad je uključen korigira izgled modela prilikom snimanja, a da pri tome ne utječe na ostale dijelove slike poput pozadine. Uz ovaj način snimanja procjenjuje se prirodna boja kože i sukladno tome nadoknađuju nedostaci - lice i okolna područja se izglađuju, brišu se pjegice te smanjuju bore.

U aktualnoj Olympusovoj ponudi je šest modela u koje je ugrađen Beauty Mode: ultra-zoom SP-590UZ, klasični µ-5000, µ-7000 i µ-9000, µ TOUGH-6000 i µ TOUGH-8000.

Snimljeno bez korištenja Beauty mode-a:

©

Snimljeno korištenjem Beauty mode-a:

©

Ukoliko Beauty Mode nije bio aktiviran, a ipak biste željeli retuširati fotku u fotoaparatu nakon snimanja ili možda želite sliku, snimljenu sa Beauty modom, još dodatno uljepšati, onda vam u tome pomaže opcija Beauty Fix u aparatu.

Beauty Fix opcija nudi efekte:

Čista koža (Clear Skin) koji zaglađuje bore pri čemu možete odabrati između tri stupnja jačine dodanog efekta, zatim Dramatično oko (Dramatic Eye) koji povećava samo oko zbog efekta izražajnosti, Blistavo oko (Sparkle Eye) koji pojačava kontrast zjenice i šarenice oka te Sve (All) koji primjenjuje sva tri prethodno navedena efekta odjednm.

Ukoliko želite jači efekt možete ga koristiti nekoliko puta uzastopno.

©
©

Kako radi Olympusov Beauty Mode način snimanja?

©

Kako radi Olympusova Beauty Fix opcija retuširanja u samom aparatu?

©

Darija Tripalo

Kategorija: 
Foto Tehnologija

Objavljeno: 11.04.2009.