Novi Lightroom 4 - beta verzija

Ovdje možete skinuti i isprobati novu BETA verziju programa Photoshop Lightroom 4. Nije potrebno da već imate instalirane prethodne verzije Lightrooma - svima je otvorena mogućnost da downloadaju ovu beta verziju programa i testiraju je do roka koji je dao Adobe tj. 31. ožujka 2012.

S obzirom da je to beta verzija tj. još nije konačna verzija programa, Lightroom 4 se još dorađuje - stoga Adobe poziva korisnike da podijele svoja iskustva sa ovim isprobanim softverom na Lightroom 4 beta forumu. Adobe još ne najavljuje kada bi konačna verzija Lightrooma 4 bila u prodaji.

Lightroom je program napravljen prvenstveno za fotografe - omogućuje im da efikasno i na elegantan način pretražuju i kategoriziraju te prezentiraju svoje rastuće digitalne kolekcije fotografija. On sadrži i alate za korekciju fotografije.

Nove opcije u Lightroomu 4 Beta:
 
Highlight and shadow recovery - vraća detalje u sjenama i svjetlinama
Photo book creation - izrada knjiga s fotografijama na brz način korištenjem postojećih templatea.
Location-based organization - omogućuje prikazivanje podataka o lokaciji gdje je snimljena fotografija na Google maps, te shodno tome i pronalaženje i grupiranje fotografija po lokaciji tj. geo-tagu. Mogućnost zapisa lokacije imaju fotoaparati s GPS opcijom ili se geo-tag unosi ručno u program.
White balance brush - korigiranje white balanca na odabranim dijelovima slike pomoću brusha.
Additional local editing noise reduction and remove moiré - korekcija šuma i moare-a na odabranim dijelovima slike.
Extended video support for video - proširena podrška za organiziranje, pregled i korigiranje video materijala snimljenog fotoaparatom.
Easy video publishing - uređivanje i slanje filmova na Facebook i Flickr®.
Soft proofing - prikazuje preview fotografije kako bi izgledala isprintana na printeru u boji.
Email directly from Lightroom - slanje fotografije direktno pomoću Lightrooma na odabrani mail


Autor: 
Darija Tripalo
Kategorija: 
Photoshop

Objavljeno: 11.01.2012.